Tilaa
Jutut

Jättimäinen koeajotapahtuma loppuviikosta Helsingissä – 40 venettä testattavissa täysin ilmaiseksi

Torstaina 16. ja perjantaina 17. toukokuuta järjestettävä koeajotapahtuma käynnistyy molempina päivinä kello 12 ja koeajot jatkuvat aina kahdeksaan saakka illalla.

14.05.2019

TekstiJukka Hiiro

Kaikille veneilystä ja vesillä liikkumisesta kiinnostuneille tarjoutuu loppuviikosta ainutlaatuinen mahdollisuus päästä kokeilemaan erilaisia veneitä oikeassa ympäristössään merellä. Koeajotapahtuma Suomiveneilee.fi järjestetään Helsingin Lauttasaaressa Veneentekijäntiellä.

Torstaina 16. ja perjantaina 17. toukokuuta järjestettävä koeajotapahtuma käynnistyy molempina päivinä kello 12 ja koeajot jatkuvat aina kahdeksaan saakka illalla. Koeajot ovat osallistujille maksuttomia ja niihin voi ilmoittautua paikanpäällä.

Kaikkiaan koeajettavissa on 40 eri venettä pienveneistä aina suuriin matka- ja purjeveneisiin.

Tarkempi koeajo-osoite on Maritimin liikkeen ranta-alue osoitteessa Veneentekijäntie 1.

”Jokainen veneilijä tai veneilystä haaveileva voi ajaa veneitä omien taitojensa mukaan, matkaan tarvitaan vain säähän sopivat vaatteet ja iloinen mieli. Venettä ei välttämättä tarvitse osata käsitellä itse, vaan kiinnostus vesillä liikkumiseen riittää: kaikissa veneissä on mukana ammattitaitoinen kippari sekä pelastusliivit”, Venealan Keskusliitto Finnboatin toimitusjohtaja Jarkko Pajusalo toteaa tiedotteessa.

Pysäköintitilaa on rajoitetusti, joten paikalle suositellaan saapumaan julkisilla kulkuvälineillä.

Koeajotapahtuman yhteydessä Suomen Purjehdus ja Veneily ry järjestää muun muassa lapsille suunnatun solmukoulun. Tärkeässä roolissa ovat myös Lauttasaaren Veneentekijäntien yritykset, jotka järjestävät samaan aikaan perinteisen yhteisen veneilykauden avajaistilaisuutensa. Lauttasaaren Veneentekijäntie on Suomen suurin venealan keskittymä, josta löytyy laaja valikoima alan palveluita korjaustelakasta venetarvikemyymälöihin.

Koeajopäivän suurimmat ennakkoilmoittautuneet veneet ovat lähes 15-metrinen Galeon 445 HTS sekä yli 11 metrin pituinen Marex 360 Cabriolet Cruiser. Erikoisempia koeajoveneitä ovat katamaraanirunkoinen monikäyttövene Alucat W10 sekä sähkövene Q30.

Purjeveneistä testattavana ovat ainakin mahtavan kokoinen Lagoon 42 -matkakatamaraani sekä Beneteaun nopea matkapursi Oceanis 38.1 Performance-varustuksella.

Vahvin tarjonta on kuitenkin suomalaisten suosimista 5–7 metrin pituisista, perämoottorilla ja ohjauspulpeteilla varustetuista avoveneistä. Avovenevalmistajista mukana ovat AMT, Buster, Cross, Falcon, Faster, Finnmaster, Sea Ray, Silver, Sting, Suvi ja Yamarin.

Koeajopäivän pienimmät mökkiveneet ovat suosituimpaan viiden metrin kokoluokkaan sijoittuvat AMT 175 BRf, Yamarin 46 SC, Buster X ja Sting 535 Pro.

Avoveneiden suurinta luokkaa edustavat puolestaan yli seitsenmetriset alumiinirunkoiset Buster Magnum ja Falcon BR8 sekä RIB-rakenteinen Zodiac Pro.

Kaikki koeajotapahtumaan ilmoitetut veneet löydät listattuna pituusjärjestyksessä tämän jutun alta.

Lue myös nämä

X