Tilaa
Uutiset

Joko kävit Örössä?

28.08.2015

TekstiKiti Westerback

Jos et, on korkea aika lähteä matkaan. Örön linnakesaari tarjoaa upean luonnon lisäksi mielenkiintoisen läpileikkauksen rannikkopuolustuksen historiasta tsaarin ajoilta nykypäivään.

Saaressa odottaa veneilijöitä 70-paikkainen uusi satama. Satama ja rantakahvila palvelevat elokuussa kaikki päivät klo 8–21, syyskuussa viikonloppuisin (pe–su) ja lokakuussa viikonloput säävarauksella. Ennen veneretkeä saaristoon vieraile sataman kotisivuilla ja tarkista sää web-kamerasta.

Ravintolan keittiö on avoinna elokuussa kaikki päivät klo 12–20 ja syyskuussa viikonloppuisin pe–su (viikolla ennakkovarauksesta ryhmille).

Tulossa

Elokuussa alkavat sataman uuden rantasaunan ja palvelurakennuksen rakennustyöt. Tavoitteena on, että siellä voidaan ottaa ensimmäiset löylyt myöhäissyksyllä ja viimeistään jouluna. Ohjelmassa on myös laitureiden ja venepaikkojen määrän kasvattaminen.

Mennyttä

Venäjä linnoitti Örön 1915–17 Suomen ollessa Venäjän autonominen osa. Linnake kuului merilinnoitukseen, joka rakennettiin suojelemaan pääkaupunki Pietaria mereltä tulevalta hyökkäykseltä.

Suomen itsenäistymisestä lähtien Örö toimi Suomen puolustusvoimien rannikkolinnakkeena vuoden 2014 loppuun saakka.

Lue myös nämä

X