Tilaa
Uutiset

Jylinää Sandhamnissa

29.07.2015

TekstiKiti Westerback

Sandhamnissa Ruotsissa riitti vilinää ja V8-jylinää heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna, kun satamaan kerääntyi niitä todellisia tehopakkauksia Powerboat Weekend -tapahtumaan.

Ruotsin suurimpaan moottorivenetapahtumaan saapui yli 80 venettä, myös rajan takaa Suomesta, Norjasta ja Saksasta.

Shootout-kisassa veneellä ajettiin perjantaina täyttä vauhtia. Nopein oli 138 solmun tuloksella Team Zuperman, jonka kuski Anders Bjurman vakuutti, että täydellisissä oloissa vene kulkee jopa 200 solmua. Veneen omistajaa ei haluttu paljastaa, mutta huhujen mukaan sen omistaa Zlatan Ibrahimovic.

Lauantaina venekunnat keräsivät viisi pelikorttia 80 meripeninkulman poker run -reitiltä. Sen varrella Vaxholmissa, Djurönäsetissä ja Tukholman keskustassa tuhannet katsojat kerääntyivät ihailemaan värikkäitä ja vauhdikkaita veneitä.

Lopuksi  Sandhamnissa pelattiin pokeria reitin varrella saaduilla korteilla. Paras käsi osui Gustaf Ekin kipparoimalle Not In a Hurrylle. Kakkoseksi tuli Dick Törnqvistin Altanproffsen ja kolmanneksi Rasmus Östlundin Gäddah.

Tilaisuuden viulut maksoi Mercury Marine.

“Mercury Marine haluaa saattaa ihmisiä yhteen nauttimaan vesilläolosta. Tämä tapahtuma yhdistää eurooppalaisia veneilijöitä, katsojia ja paikallisia asukkaita ystävällisessä ja rennossa hengessä”, iloitsi yrityksen Ruotsin maajohtaja Pontus Liljequist.

Lisätietoja: www.powerboatweekend.com

Lue myös nämä

X