Tilaa
Jutut

Kaikki Roope-palvelut löytyvät nyt yhdeltä alustalta

Septi, jätepisteet, kuivakäymälät ja paljon muuta hyödyllistä tietoa vesilläliikkujille.

27.05.2020

TekstiTanja Paananen

Pidä Saaristo Siistinä ry on lanseerannut uuden mobiilikäyttöisen karttapalvelun. Sen avulla voi etsiä kaikkia Roope-palveluita sekä ympäristöystävällisiä Roope-satamia merialueilla ja Järvi-Suomessa.

PSS:n vesilläliikkujille tarjoamiin Roope-palveluihin kuuluu muun muassa jätepisteitä, kuivakäymälöitä, veneiden käymäläjätteiden imutyhjennysasemia sekä astianpesupaikkoja.

Kartan avulla voi myös suodattaa erilaisia hakutuloksia, kuten etsiä vai sellaista Roope-palvelupistettä, jossa on biojätteen keräys ja astianpesupaikka.

Palvelun kautta pystyy myös ilmoittamaan esimerkiksi rikkinäisen septiaseman suoraan Pidä Saaristo Siistinä ry:n ylläpitäjille.

Mobiilikartta on suunniteltu erityisesti veneilijöitä ja muita vesilläliikkujia ajatellen.

Kartan voi ladata selaimesta pikakuvakkeeksi puhelimen näytölle ja käyttää tavallisen sovelluksen tapaan. Ladattua karttaa pystyy käyttämään myös offline-tilassa, jos mobiiliverkko ei ole käytettävissä.

Helppo käyttää vesillä

Mikäli karttapohja tuntuu liian raskaalta, voi palveluja selailla listana.

Pidä Saaristo Siistinä ry muistuttaa, että Roope-kartan avulla voi etsiä vain Roope-palveluita, muut satamien tarjoamat palvelut eivät siinä näy.

Kartta on PSS ry:n yhteistyökumppanin, digitaalisiin palveluihin erikoistuneen Poutapilvi Oy:n tekemä.

“Halusimme tehdä kartasta palvelumuotoilultaan mahdollisimman selkeän. Sitä tulee pystyä käyttämään esimerkiksi keinuvassa veneessä, mielellään yhdellä kädellä”, Poutapilven projektipäällikkö Oskari Haaristo sanoo.

Karttapalvelu löytyy osoitteesta www.roopekartta.fi.

Lue myös nämä

X