Tilaa
Uutiset

Kaivopuiston lentonäytös tuo muutoksia Helsingin edustan vesiliikenteeseen 5.-7.8.2021

03.08.2021

Tekstikipparin toimitus

Kuvathelsingin kaupunki aineistopankki

Suomen Ilmailuliiton päälentonäytös Kaivopuiston lentonäytös 2021 lennettään perjantaina 6.8. Kaivopuiston edustalla. Tapahtumaa voi seurata hyvin myös veneistä, mutta lentonäytöksen turvallisuusvaatimukset asettavat hetkellisiä rajoituksia vesiliikenteelle.

Liikenteen turvallisuusviraston Traficomin valvoman Ilmailumääräyksen OPS M1-2 mukainen lentonäytösturvallisuus edellyttää vesiliikenteen poikkeusjärjestelyjä Itäisen Pihlajasaaren itäpuolelta Särkän saaren koillispuolelle ulottuvalla vesialueella. Kaivopuiston lentonäytöksen näytöslinja kulkee Harakan saaren yläpuolelta ja näytöslinjan ympärillä on noin 3 km pitkä ja 460 metriä leveä lentonäytöksen kieltoalue. Tämän kieltoalueen reunat on merkitty väliaikaisilla isokokoisilla poijuilla. Kieltoalueen piiriin kuuluvalla vesi- ja maa-alueella on vesiliikenne ja oleskelu kielletty ilman lentonäytöksen järjestäjän lupaa. Kieltoalue sulkee käytännössä Harakan ja Eteläisen Uunisaaren välisen salmen sekä Kaivopuiston rannan ja Pohjoisen Uunisaaren välisen salmen läpikulkuliikenteeltä. Kieltoaluetta valvovat järjestäjän tehtävään osoittamat alusyksiköt ja järjestyksenvalvojat.

Kieltoalueen eteläpuolella on laajempi lentonäytöksen turva-alue, joka ulottuu Itäisen Pihlajasaaren eteläpuolelta Suomenlinnan eteläpuolelle ja jonka piirissä läpikulkuliikenne on sallittua. Turva-alueella ankkurointi, pysähtyminen ja alusten kokoontuminen on kuitenkin kielletty ilman lentonäytöksen järjestäjän lupaa.

Nämä lentonäytöksen kielto- ja turva-alueet ovat voimassa torstaina 5.8. klo 16.00 – 21.00 ja perjantaina 6.8. klo 16.00 – 21.00. Lauantaina 7.8. on näytöksen varapäivä, mikäli näytös siirtyy perjantaista sääolosuhteista johtuen, rajoitukset ovat voimassa lauantaina klo 16.00 – 20.00.

Lisätietoja: Kaivopuiston lentonäytös

 

 

Lue myös nämä

X