Tilaa
Uutiset

Kalastatko veneillessä? Luonnonvaraista meritaimenta saa kalastaa enää pienellä alueella

Tammikuun alusta lähtien luonnonvarainen taimen on nyt rauhoitettu lähes kaikilla Suomen merialueilla. Ahvenanmaalla kalastus jatkuu saaren omilla säännöillä

19.01.2019

TekstiKipparin toimitus

Rasvaevällisen taimenen suoja laajeni vuodenvaihteessa. Villin taimenen rauhoitus merellä tulee suoraan vuoden 2016 alussa voimaan astuneesta kalastusasetuksesta.

Vuoden 2018 loppuun saakka luonnonvarainen taimen oli rauhoitettu ainoastaan Suomenlahdella. Muilla merialueilla oli käytössä rasvaevällisten kalojen kalastuksen sallinut siirtymäaika, joka siis loppui vuodenvaihteessa.

Vuoden 2019 alusta alkaen kaikki mereen istutettavat taimenet on rasvaeväleikattava. Eväleikatun taimenen alamitta pysyy ennallaan 50 sentissä.

Rasvaeväleikatun taimenen voi siis jatkossakin ottaa saaliiksi, kunhan kala täyttää pyyntimitan.

Ahvenanmaalla eri käytäntö

Manner-Suomen merialueista poiketen myös rasvaevällisen taimenen voi edelleen ottaa saaliiksi Ahvenanmaalla. Itsehallinnollisessa maakunnassa kalastusta säädellään omalla lailla, eivätkä kalastusasetuksessa määritellyt rauhoitukset päde Ahvenanmaan merialueella.

Meritaimenen alamitta on Ahvenanmaalla 50 senttiä evistä riippumatta. Ahvenanmaalla istukastaimenia ei myöskään rasvaeväleikata.

Lue myös nämä

X