Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Uutiset

Kallavesj’ 2020 -venemessut on peruttu

Vuodesta 1964 lähtien järjestetty näyttely joudutaan perumaan nyt ensimmäistä kertaa.

24.03.2020

TekstiJukka Hiiro

Kuopiossa 27. – 29. maaliskuuta järjestettäväksi aiottu Kallavesj’ 2020 -näyttely on peruttu koronavirusepidemian vuoksi. Kuopion pursiseuran hallitus päätti Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL:n suosituksen mukaisesti perua vuosittain jopa 25 000 kävijää Kuopiohalliin vetäneen näyttelyn.

Jo aiemmin Norjassa peruttiin Oslon venenäyttely kokonaan ja Ruotsissa Tukholman näyttely keskeytettiin.

Kuopion Pursiseura on järjestänyt Kallavesj’-näyttelyn vuodesta 1964 lähtien, mutta tämä vuosi on ensimmäinen, kun näyttely joudutaan perumaan. Näyttelypäällikkö Jani Kelon mukaan tilanne on ikävä niin yleisölle kuin näytteilleasettajillekin, mutta ymmärrettävä.

”Ei meillä ollut muuta mahdollisuutta kuin perua näyttely. Viesti valtiovallan suunnasta oli niin vahva.”

Kelon mukaan näyttelyn peruminen ei kuitenkaan vaikuta pursiseuran muuhun toimintaan, vaikka sen merkitys seuran taloudelle onkin suuri.

”Kaikki kevään veneilykurssit järjestetään suunnitellusti ja myös junioritoiminta jatkuu entisen kaltaisesti. Seuran perustoimintaan näyttelyn peruminen ei vaikuta.”

Näytteilleasettajia Kallavesj’-näyttelyssä on ollut vuosittain toistasataa, ja tänäkin vuonna näyttelyyn oli ilmoitettu yli 50 venettä.

Samanaikaisesti Kuopion Pursiseura valmistautuu Kuopion Siikaniemessä äskettäin valmistuneen Saanan vierassatamassa 12.–13. kesäkuuta järjestettävään  Kuopion Uivaan venenäyttelyyn. Näyttelypäällikkö Jani Kelon mukaan näyttelyyn on jo ilmoittautunut runsaasti alan yrityksiä.

Lue myös nämä

X