Tilaa
Uutiset

Kalle Viippo ensi kertaa pisteille F2-luokassa

Kalle Viippo sijoittui Norjassa ensimmäistä kertaa F2-luokassa pisteille sijoittuen kymmenenneksi.

07.08.2018

TekstiJukka Hiiro

Formula 2 -veneiden MM-sarja jatkui viikonloppuna Norjan Tønsbergin kaupungissa. Luokan ainoa suomalaiskuljettaja Kalle Viippo selätti viimein tekniset murheet ja kohosi pisteille, tiedottaa Suomen Purjehdus ja Veneily (SPV).

Voittoon Norjassa ajoi Italian Alberto Comparato. Comparato voitti myös kauden avauskilpailun Liettuassa. Tanskan osakilpailu, joka olisi ollut kauden toinen, peruttiin huonon sään vuoksi.

Kalle Viippo on tällä erää ainoa F2-luokassa kilpaileva suomalainen. Norjassa hän ajoi ensimmäistä kertaa pisteille sijoittuessaan kymmenenneksi. Hän on hallitseva Formula 4 -luokan MM-pronssimitalisti, mutta F2-luokassa tekniset ongelmat ovat olleet Viipon murheena. Sama jatkui Norjassakin.

”Harjoitukset menivät hyvin ja aika-ajoihin asti selvittiin ilman ongelmia. Sitten katkesi potkuriakseli ja vei vauhdin”, Viippo toteaa tiedotteessa.

Viippo kertoo kuitenkin olevansa kisaviikonloppuun tyytyväinen.

”Erittäin hyvä ja positiivinen viikonloppu vastoinkäymisten jälkeen. Ensimmäistä kertaa pääsin ajamaan kilpailussa ja heti MM-pisteille”, Viippo sanoo.

Seuraavaksi kausi jatkuu Liettuan EM-kisoissa kahden viikon kuluttua. Viippo kertoo EM-kisojen olevan oman kautensa päätavoite.

Lue myös nämä

X