Tilaa
Jutut

Kännykätön saari on vuoden matkakohde – Ulko-Tammio on valittu vuoden kotimaan matkakohteeksi

Itäinen saaristo on monelle suomalaiselle vielä tuntematonta seutua.

23.01.2024

TekstiJouko Saarinen

Itäisen Suomenlahden kansallispuiston laidalla, vain muutama maili valtakunnan rajasta sijaitseva Ulko-Tammio yhdessä muiden kansallispuiston saarten kanssa on valittu vuoden kotimaan matkakohteeksi. Valinnan teki 18.1. matkamessuilla Matkailutoimittajien kilta. Itäisen Suomenlahden saaristo on läntistä saaristoa heikommin tunnettu helmi. Omanlaisensa, rikkoinainen  saaristoluonto ja sotahistorialliset kohteet tarjoavat veneilijälle mielenkiintoisia retkikohteita. Ulko-Tammioon pääsee kesäisin lisäksi yhteysaluksen kyydissä, joten omaa venettä ei välttämättä tarvita.

Vuona 2023 Ulko-Tammio julistettiin puhelinvapaaksi saareksi, tiettävästi ensimmäisenä maailmassa. Ei niin vakavahenkisen kampanjan tarkoituksena oli kannustaa ihmisiä nauttimaan luonnosta ja saaresta omin silmin, ilman ruudulle tuijottelua. Kampanja keräsikin maailmanlaajuista huomiota yli tuhannen kansainvälisen lehti- ja tv-uutisen verran. Kipparin vieraillessa myös saaressa kesällä 2023 puhelinverkkoa ei kolmipäiväisen reissun aikana löytynyt saaresta kertaakaan. Tämä ei kuitenkaan ollut matkailun edistäjien tekosia. Syitä moiselle saattoi vain arvailla tähystystornista kuikuillen.

LUE MYÖS:

Itäisen Suomenlahden kansallispuisto Kippari 9/2022: Mustaviiri, Ristisaari, Kilpisaari, Koivuluoto, Ulko-Tammio, Lanskeri, Suuri-Pisi, Huovari

Vanhoissa it-kanuunoissa riittää lapsille ihmeteltävää.

Lue myös nämä

X