Tilaa
Uutiset

Karttakeskukselta uusia veneilykarttoja Saaristomerelle ja Suomenlahdelle

01.06.2023

Tekstikipparin toimitus

Kuvatsatu björn

Karttakeskus on julkaissut uudenlaiset veneilyn suunnittelukartat veneilyloman suunnitteluun.

Kartoilla esitetään suunnittelun kannalta olennaiset merenkulkutiedot: väylät kulkusyvyyksineen, yleispiirteiset syvyystiedot, aluevesirajat, merimajakat sekä käyntisatamat vieraspaikkamäärineen. Väyläviivat on lisäksi luokiteltu niiden kulkusyvyyden ja väylän ylittävät sillat niiden alituskorkeuden mukaan. Kartan sisällön täydentävät GT-tiekartan tiedot maa-alueista. Kartat ovat vedenkestäviä ja taitettuna pienikokoisia.

Saaristomeren karttalehti kattaa koko Lounais-Suomen rannikon, Saaristomeren ja Ahvenanmaata ympäröivät vedet. Kartta ulottuu idässä Hankoon ja Teijolle asti, pohjoisessa näkyy Uusikaupunki ja lännessä Signilskär Eckerön länsipuolella.

Suomenlahden kartalla näkyy koko Uudenmaan ja Kymenlaakson rannikko aina Hangosta Virolahdelle saakka. Mukana on myös Viron rannikkoa ja saaria Tallinnan seudulla sekä Venäjään kuuluvien Suomenlahden ulkosaarten rantaviivat ja majakat.

Kartat perustuvat Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin tietoihin, joita on täydennetty muilla kartta-aineistoilla. Kyseessä ei kuitenkaan ole varsinainen merikartta eikä karttaa ole tarkoitettu navigointikäyttöön.

Karttakauppa

 

 

 

Lue myös nämä

X