Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Jutut

Katajanokanluoto avautui retki- ja ravintolakohteeksi

Helsingin edustalla sijaitseva pieni Katajanokanluoto rakennuksineen on tuttu monille myös siksi, että useat matkustajalaivoista sivuuttavat sen suunnatessaan avomerelle.

03.07.2020

TekstiJukka Hiiro

Piskuinen Katajanokanluoto avautui retki- ja ravintolakohteeksi Helsingin edustalla. Avajaisia vietettiin perjantaina 3. heinäkuuta. Kyseessä on pienin yleisölle avoinna oleva saarikohde Helsingin edustalla. Lautta sinne liikennöi kesäkaudella säännöllisesti Kauppatorin Kolera-altaalta.

Matka Kruunuvuorenselällä sijaitsevalle Katajanokanluodolle kestää vain noin 10 minuuttia.

Koska koko saari on anniskelualuetta, omia eväitä siellä ei saa nauttia, mutta toisaalta ravintolan antimista voi nauttia missä päin saarta hyvänsä. Terassin lisäksi saarella on useampia penkkejä eri puolilla.

Saarella on kaksi rakennusta, vuonna 1876 valmistunut luotsitupa sekä rantavaja. Luotsitupa on ainoa 1800-luvun jälkipuoliskolta säilynyt luotsitupa Helsingissä.

Saari on yrittäjien mukaan myös täysin omavarainen: sähkö tuotetaan aurinkokennoilla, käymälät ovat kompostoivat ja vesi suodatetaan käänteisosmoosilaitteistolla merivedestä.

Meno-paluu saarelle maksaa 7 euroa, ja hyvä on myös tietää, että huonolla säällä saari saatetaan pitää suljettuna tai sulkea kesken päivän. Saaren maasto ei myöskään sovellu liikuntaesteisille.

Lisätietoja saaresta, palveluista ja kulkuyhteyksistä löydät täältä.

Lue myös nämä

X