Tilaa
Testit

Katso videolta kuinka taittopyörä kasataan puolessa minuutissa

Pieneen tilaan taittuvat pyörät ovat yhä useamman veneilijän vakiovaruste. Viiden 16- ja 20-tuumaisen taittopyörän vertailussa läydettiin parhaat paketit veneeseen ja sukkulointiin satamista mutkateille.

13.06.2018

TekstiMarko Lysmä

KuvatAnton Reenpää/Otavamedia

16-tuumaiset taittopyörät: Brompton M6L, Beixo Crosstown ja Dahon Curve 13.

20-tuumaiset taittopyörät: Tern Link B7 ja Yosemite City.


Kompaktin kokoluokan pyörätestissä on mukana kolme ketterää 16 tuuman ja kaksi 20 tuuman renkailla varustettua taittopyörää. Pienimmät pyörät soveltuvat mainiosti lyhyille retkille ja kauppakassin rooliin. Isommilla pyörillä polkee pidemmän retken miellyttävästi ja joutuisasti.

Hyvä taittopyörä sopii monipuolisesti käytettäväksi veneilyreissuilla, arjessa, julkisessa liikenteessä ja muillakin lomamatkoilla ilman, että se vie turhaa tilaa.

Taittopyörien 24-tuumainen kokoluokka on jo sen verran isokokoinen, että tilantarve kasvaa, sekä kuljetus että siirtely veneessä hankaloituvat. Isokokoista pyörää on taitettunakin raskas siirtää, eikä kiinnittäminen ole yhtä mutkatonta pienempiin kaksipyöräisiin verrattuna.

Taittopyörä sopii usein monelle käyttäjälle sen lukuisten säätöjen ansiosta. Käytännön kätevyys ratkaisee kuitenkin lopulta sen, viitsiikö fillarin ottaa mukaan vai jääkö se pakettiin. Ajamisen olisi oltava miellyttävää.

Hyvä taittopyörä lähtee matkaan kerta toisensa jälkeen, mutta valinta ei ole yksinkertainen polkaisu. Tästä hyvä esimerkki on viiden taittopyörän vertailu, jossa erot olivat merkittäviä useimmissa keskeisissä yksityiskohdissa. Vertailutesti antaa kuitenkin hyvät lähtökohdat parhaan pyörän valintaan.

Lue koko vertailutesti Kipparista 6/2018.

Katso videolta kuinka taittopyörä taitetaan nopeasti ajokuntoon.

Lue myös nämä

X