Tilaa
Jutut

Kattaus kauden uutuusvarusteita kesän reissuille

Päiväretkien viihdykkeiksi löytää varusteita muutamallakin kympillä, mutta hifistelijän katse voi kääntyä vaikka etäohjauksen mahdollistavaan älykelloon tai alle viisikiloiseen sähkövispilään.

20.06.2022

Tekstitimo sarkkinen

Kuvatvalmistajat

Sähkösauvalla eteenpäin

Ranskalainen Temo on uudenlainen, kevyesti kannettava sähköperämoottori. Alle viisikiloinen vispilä erottuu sauvamaisella rakenteellaan, jonka sisään kätkeytyvät niin 450-wattinen moottori kuin litiumakkukin.

Temo soveltuu vaikkapa jollien, pienten kumiveneiden ja soutuveneiden voimanlähteeksi. Perälautaan ruuvataan hankaimen tapainen kiinnike, josta moottori on helppo ottaa kantoon. Saatavilla on myös puristeruuvikiinnike, jos moottoria on tarkoitus käyttää vaihdellen useissa veneissä.

Käyttöä eri veneissä helpottaa 130–170 senttiä pitkä teleskooppivarsi. Nopeutta säädetään yhtä hyvin kumpaankin käteen istuvan kahvan liipaisimella. Valmistaja kertoo, että ajoaika on puolinopeudella 80 ja täydellä teholla 42 minuuttia.

Lataaminen onnistuu hintaan kuuluvalla verkkovirtalaturilla. Lisätarvikkeena myydään myös 12 V laturia. Koska akku on sisäänrakennettu, sitä ei irroteta latauksen ajaksi.

Täysin vesitiiviin (IP 67) moottorin turvaksi voi hankkia varteen kiinnitettävän kellukkeen. Lisävarusteena saa myös selässä kantamisen mahdollistavan kuljetus- ja säilytyslaukun.

Temo 450 -sähköperämoottori, 1 490 €.

Marinekauppa


Tölkki coolina

Imukupilla varustettu tölkkicooler auttaa pitämään juoman viileänä ja pystyssä käden ulottuvilla. Tölkkicoolerin luvataan kiinnittyvän tasaisiin ja sileisiin pintoihin, siis mahdollisesti esimerkiksi veneen pulpettiin.

Kaksikerrosrakenteinen, sisäosaltaan ruostumattomasta teräksestä valmistettu tuote soveltuu 0,33 litran tai puolen litran tölkeille ja muovipulloille. Coolerin silikoninen reunus pitää ne tiiviisti paikoillaan.

Lowrance-tölkkicooler, 24,50 €.

Veneilijan verkkokauppa


Veneilijän älykello

Garmin tuo vesillä liikkuvien ranteisiin entistä monipuolisemmat GPS-älykellot. Kolmena eri malliversiona saatavan quatix 7:n toimintoja voi ohjailla kosketusnäytöllä, joka on quatix-sarjan älykelloissa uusi ominaisuus. Silti kelloissa on myös viiden perinteisen painikkeen järjestelmä.

Ehkä houkuttelevin ominaisuus on etäkäyttömahdollisuus yhteensopivien Garmin-laitteiden, kuten monitoiminäyttöjen ja jopa automaattiohjauksen kanssa. Esiladattu sovellus päästää hallitsemaan Fusionin viihdejärjestelmääkin.

Älykellot tukevat lisävarusteena myytäviä BlueChart g3 -merikortteja. Wifi-yhteyden avulla on helppo ladata ja päivittää myös useiden mantereiden topokarttoja.

Kallein quatix 7X Solar -malli hyödyntää lataamiseen aurinkoenergiaa ja toimii myös led-taskulamppuna.

Garmin quatix 7 -älykello, 749–1 249 €.

Garmin Suomi


Jettiharrastajan liivi

Vesijeteistään tunnettu Sea-Doo tarjoaa myös harrastukseen varta vasten suunniteltuja kelluntapukineita. Airflow-liivin ulkokuori on neopreenin kaltaista, ympäristöystävällistä ekopreenia, jonka etuina mainitaan keveys, joustavuus, hengittävyys ja nopea kuivuminen.

Liivin sisäpuolella on EVA-materiaalista tehty selkäpaneeli, joka estää liiviä painautumasta ihoa vasten. Mukavuutta parantavat suuret kädentiet sekä joustavasta vuorikankaasta tehdyt sivuosat.

Airflow-liivin noste on 50 N. Saatavilla on erikseen miesten ja naisten mallit, kummastakin on kolme värivaihtoehtoa.

Sea-Doo Airflow -jettiliivi, 139 €.

Sea-Doo


Kelluvat aurinkolasit

Hollantilainen Jobe on vesiurheiluvarusteisiin erikoistunut brändi, jonka valikoimiin kuuluu myös aurinkolaseja. Vesillä ja rannoilla liikkuvan iloksi kaikki mallit ovat kelluvia.

Joben muovilinsseissä on UV 400 -suoja, eli ne suodattavat haitallisen UV-säteilyn kokonaan. Liukumaton nenäpidike auttaa pitämään lasit paikallaan.

Muotoilultaan niin vene- kuin kaupunkielämään soveltuvissa aurinkolaseissa on tarjolla kaksi linssivaihtoehtoja, vihreänsävyinen peililinssi ja savunmusta. Molemmat ovat polarisoituja.

Jobe Beam -aurinkolasit, 39,90 €.

Varuste.net


Vettä pelkäämätön laukku

Muston vesitiiviissä varustelaukussa on pehmustetut kantohihnat, joten se palvelee myös reppuna. Laukussa ei ole vetoketjua, vaan se suljetaan ensin päältä rullaamalla ja kiinnittämällä sitten päiden muovisoljet.

Tilavuudeltaan 65-litrainen laukku soveltuu kahdenkin hengen kannettavaksi, sillä molemmissa päissä on kahvat.

Kestävistä materiaaleista valmistettu laukku on muuten pelkistetty, siinä ei ole ulko- ja sisätaskujakaan. Vedenpitävyyden varmistavat hitsatut saumat. Kuvan valkomusta on ainoa värivaihtoehto.

Musto Evolution 65L Dry Carryall -laukku, 150 €.

Musto

Lue myös nämä

X