Tilaa
Jutut

Kauden 2023 elektroniikkauutuuksia – Helpompaa reititystä

Garminin uusi monitoiminäyttö on entistä nopeampi ja kuvaltaan tarkempi.

30.03.2023

Tekstijari rannisto

Kuvatvalmistaja

Garminin Echomap UHD2 -monitoiminäytöissä on paljon uusia ja parannettuja ominaisuuksia, joista pääsee nauttimaan ensi kesänä.

Navigointi on tehty helpoksi ja selkeäksi, koska käytössä ovat Garminin parhaat kartat (Garmin Navionics+ ja Garmin Navionics Vision+). Reittilaskenta on entistä nopeampaa ja Auto Guidance+ -tekniikan ansiosta myös yksityiskohtaisempaa. Se tarkoittaa sitä, että karttatietojen lisäksi uusi tekniikka ottaa huomioon esimerkiksi veneen korkeuden ja halutun syvyyden. Automaattireititys huomioi myös suosituimpia reittejä veneilijöiltä kerätyn datan avulla ja suosittelee tarvittaessa niitä.

Näytön koot ovat 6, 7 ja 9 tuumaa, joista suurimman mallin resoluutio on 1024 x 600 pikseliä.

Laitteissa on uusin Garminin käyttöliittymä ja hallinta onnistuu sekä kosketusnäytöllä että näppäimillä. Uutuuden saa verkotettua wifi-yhteyden avulla toisen Echomap UHD2 -plotterin kanssa luotaintietojen, reittipisteiden sekä reittien jakamiseksi.

UHD2 on yhteensopiva LiveScope-anturin kanssa.

Ja mikä parasta, UHD2-sarjan yhdistelmälaitteet saa irrotettua nopeasti ja helposti suoraan telakasta. Antureiden liittimiä ei siis tarvitse irrottaa, vaan ne jäävät valmiiksi kytkettyinä telakkaan seuraavaa käyttökertaa varten. Helppouden lisäksi ratkaisu vähentää liittimien kulumista.

Garmin Echomap UHD2 Hinta: alkaen 929 € (6″, ilman anturia) Lisätiedot: Garmin

Garmin Echomap UHD2

Mukautettavat merikartat

Raymarine Lighthouse

LightHouse-kartat ovat visuaalisesti hyvät ja selkeät ja niitä voidaan helposti mukauttaa käyttäjän tarpeisiin. Virallisten hydrograafisten materiaalien pohjalta laaditut kartat sopivat Raymarine Axiom, Axiom+, Axiom Pro, Axiom XL ja Raymarine Element -näyttöihin. LightHouse Premium -tilauksen mukana käyttöön tulevat jatkuvat karttapäivitykset.

Raymarine Lighthouse Hinta: alkaen 179 € Lisätiedot: Raymarine

Automaattista liveseurantaa

Hummingbird Mega Live Target Lock

Mega Live Target Lock tekee liveluo- tauksesta entistä helpompaa. Käytännössä käyttäjä tekee näytölle koordinaattipisteen tai valitsee suunnan, jota kohti sähköinen kääntömoottori suuntaa Humminbirdin live-anturin. Anturi ei osaa kuitenkaan seurata liikkuvaa kohdetta kuten kalaa. Käyttäjä voi Target Lockin kanssa siirtää venettä ja automatiikka pitää anturin suunnattuna koko ajan kohteeseen. Anturitelinettä voidaan ohjata mukana tulevalla jalkapolkimella tai langattomalla käsiohjaimella. Laitteisto mahdollistaa myös 120-asteen pyyhkäisytoiminnon vapauttaen molemmat kädet kalastukseen.

Humminbird Mega Live Target Lock Hinta: 2 395 € Lisätiedot: Comstedt, Humminbird

Lisäturvaa tutkalla

Furuno FR LCD -tutkanäyttö

Furunon uusi värinäytöllinen FR LCD -tutkanäyttö on yhteensopiva laajaan valikoimaan Furuno DRS -avo- ja kupuantenneja. Tutkassa on hienoa uusinta tekniikkaa. Risk Visualizer -tekniikka tuo näytölle kaikkien ympäröivien alusten mahdolliset törmäysalueet niiden sijainnin ja liikkeen perusteella. Hälytysten värikoodauksella määritellään törmäysuhan taso. 10 tuuman näytöllä varustetusta tutkasta on tarjolla myös 12-tuumainen sisarnäyttö FR12.

Furuno FR10 Hinta: 2 232 € (ei sisällä antennia) Lisätiedot: Furuno

Tarkempaa liveluotausta

Lowrance Active Target 2

Active Target 2 on Lowrancen uudistunut liveanturi, jossa on edeltäjäänsä parempi erottelukyky ja kantama. Anturi on yhteensopiva HDS Pro, HDS Live, HDS Carbon ja Elite Fs -näyttöjen kanssa. HDS Pro -sarjan näytöissä on mahdollista yhdistää kahden uutuusanturin kuva esimerkiksi erittäin laajaan, lähes veneen ympäri ulottuvaan Scout Wide -näkymään. Molemmat anturit vaativat tällöin oman Active Target 2 Black Box -moduulin.

Lowrance Active target 2 Hinta: 2 200 € (sisältää Active Target 2 Black Boxin) Lisätiedot: OPM International, Lowrance

 

Lue myös nämä

X