Tilaa
Uutiset

Kaupunkeja ja kuntia toivotaan avuksi Saimaan huoltokaluston uusimiseksi

Pidä Saaristo Siistinä ry:n tavoitteena on saada Saimaalle moderni huoltoalus vuoteen 2020 mennessä.

07.11.2018

TekstiJukka Hiiro

Pidä Saaristo Siistinä ry hakee nyt rahoitusapua kaupungeilta ja kunnilta uusiakseen Saimaan vesistöjen huoltokalustoa. Yhdistyksen tavoitteena on saada Saimaalle vastaava nykyaikainen huoltoalus kuin viime vuonna vesille laskettu Saaristomeren alueella operoiva Roope-huoltoalus on. Rahoitus pyritään saamaan kokoon niin, että Saimaalle saataisiin uusi huoltoalus viimeistään kesällä 2020.

”Olemme toimineet Saimaan alueella jo 80-luvulta lähtien ja tehneet siitä lähtien ympäristönhuoltotyötä tämän ainutlaatuisen vesistöalueen hyvinvoinnin eteen. Työtä tehdään saarissa ja tähän tarvitaan työhön soveltuvat, kustannustehokkaat ja ympäristöystävälliset huoltoalukset. Olemme lähestyneet kaikkia Vuoksen vesistöalueen kunnan- ja kaupunginjohtajia. Emme ole hakeneet yhdistysavustuksia yli kymmeneen vuoteen, mutta nyt tarvitsemme apua”, yhdistyksen Järvi-Suomen aluepäällikkö Eeva Taimisto sanoo yhdistyksen tiedotteessa.

Uuden huoltoaluksen kokonaisbudjetti on noin 1,2 miljoonaa euroa, johon kunnilta on haettu 10 000 euron ja kaupungeilta 20 000 euron avustuksia. Viime kesäkuussa Eduskunta myönsi valtion lisätalousarviosta Saimaan kalustohankintaan puolen miljoonan euron investointiavustuksen.

Saimaa on maantieteellisesti laajin Pidä Saaristo Siistinä ry:n toiminta-alueista. Yhdistys oli mukana suunnittelemassa ja rakentamassa Saimaan ja koko Vuoksen vesistöalueen retkisatamaverkostoa 80- ja 90-luvuilla yhdessä kuntien, kaupunkien ja eri viranomaisten kanssa.

”Saimaan hyvinvoinnista huolehtiminen on meidän kaikkien yhteinen asiamme. Kautta aikain on liikuttu vesillä ja retkeilty saarissa yli kunta- ja maakuntarajojen. Se, että retkisatamia huolletaan, mahdollistaa vesistöretkeilykulttuurin säilymisen, mikä on meille ensiarvoisen tärkeää”, Taimisto sanoo.

Saimaan uuteen huoltoalukseen tarvittavaa rahoitusta ei ole vielä saatu kerättyä kasaan ja kuntien ja kaupunkien lisäksi Pidä Saaristo Siistinä ry haastaakin mukaan myös alueen yritykset sekä yksityishenkilöt.

Lahjoittaa voi esimerkiksi täältä.

Lue myös nämä

X