Tilaa
Testit

Käytettyä ajamassa: Delta 29 SW – Taloudellinen saaristojeeppi

Delta-veneiden muotoilu on alusta asti kulkenut omia polkujaan. Erikoisesta ulkonäöstä huolimatta 29 SW sopii erinomaisesti yhteysvenekäyttöön.

27.06.2023

TekstiJuha Nieminen

Kuvattomi tähti

Kenelle: Polttoainetaloudellisuuden vuoksi hyvä valinta heille, jotka tarvitsevat pitkien siirtymien venettä. Sopii myös pienen miehistön retkiveneeksi.


Deltojen historiassa on pala Suomea, sillä ensimmäisiä malleja 25 ja 32 valmistettiin 2000-luvun alussa muutaman vuoden ajan Nauvossa Flipperin vanhoissa toimitiloissa. Sen jälkeen Deltojen tuotanto siirrettiin Viron Saarenmaalle. Suuremman Deltan runkomuodot lainattiin kuuluisasta Flying Flipperistä.

Monen muun venevalmistajan tavoin Deltan mallit ovat vuosien aikana kasvaneet. Suurin tuotannossa oleva vene on hulppea 88-jalkainen, pienimmän ollessa 26-jalkainen avomalli. Kaikkiaan Deltoja on valmistettu yli 800 kappaletta eri puolille maailmaa, joista suosituin on ollut tämän artikkelin 29 SW lähes sadan veneen määrällä.

Toispuoleinen vene

Deltan perustajien tavoitteena oli valmistaa nopeita, mukavia ja taloudellisia käyttöveneitä Ruotsin saaristoon yhteysveneiksi. Veneiden tuli siten olla jyrkällä V-pohjalla varustettuja ja tarpeeksi kevyitä, jotta kulutus pysyisi kohtuullisena. Painoa saatiin säästettyä, kun veneistä tehtiin normaalia kapeampia.

Lue kaikki

MOOTTORI­VENEISTÄ

Katso tarjous Kirjaudu

Lue myös nämä

X