Tilaa
Testit

Käytettyä ajamassa: Sea Star 600 XR – Saariston farmariauto

Saariston loma-asunnon laiturissa on perä- tai keskihyttivene yhtä yleinen näky kuin peräkärry ja farmariauto autotien päässä olevan kesämökin pihassa.

20.08.2021

Tekstijuha nieminen

Kuvattomi tähti

Kenelle: Saarimökkeilijälle, joka ei kaipaa veneeltään mukavuuksia. Mökin on kuitenkin syytä olla muualla kuin avomeren reunalla, sillä kovaan keliin löytyy sopivampia veneitä.


Keski- tai takahytillä varustetut saariston monikäyttöveneet olivat suosionsa huipulla 1980- ja 90-lukujen taitteessa. Valmistajia oli monia ja malleja paljon.

Kotimaiset Sea Starit olivat markkinoidemme myydyimpiä koppiveneitä. Vienti Ruotsiin veti myös hyvin. Sea Star 600 -veneitä valmistettiin eri versioina lähes tuhat kappaletta.

2000-luvulla trendi muuttui. Saaristokäytössä sisäperämoottorilla varustetut veneet syrjäyttivät perämoottorilla varustetut keskihyttiveneet. Alkoi ympärikäveltävien, yli seitsemän metriä pitkien yhteysveneiden aikakausi. Niiden suosio jatkuu edelleen.

Myös Sea Starin valmistaja Linex Boat seurasi trendiä. Se myi Sea Starien muotit pois ja aloitti Nord Starien valmistamisen.

Lue kaikki

MOOTTORI­VENEISTÄ

Katso tarjous Kirjaudu

Lue myös nämä

X