Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Jutut

Käytettyjen veneiden markkinakatsaus, Hintaluokka 10.000–15.000 €

15.11.2007

TekstiKipparilehti

Reilulla kymppitonnilla venettä hakeva saa uudehkon, keskikokoisen avoveneen, perustason matkaveneen tai sopivasti kohdalle sattuessa jonkun klassikoksikin luokilteltavan veneen.Kannattaa pitää mielessä, että veneen ja moottorin kunto on käytännön veneilyn kannalta ratkaisevampaa kuin vuosimallit. Liian suurien perämoottoreiden yleisyys ihmetyttää: ylitehosta harvoin on suurta hyötyä, mutta liika paino saattaa olla haitaksikin, ja ainakin paketin hinta nousee.

Kippari_11_07
Move 585 HT (-91) & Yamaha 115 hv (-93), Tampere
Hintapyyntö: 11 500 e
”Syystarjouksen tarpeessa”

Movea valmistettiin Käyrän työsiirtolassa 1980-luvulla. Tunnetuimmat mallit olivat 5-6 metrin hardtoppareita. 585 HT tuli tuotantoon vuonna 1986, sitä oli myyty jo 1970-luvulla Finnspeed ja Yamarin -merkeillä.

Sivukannet ovat Movessa aavistuksen leveämmät kuin vastaavissa hardtoppareissa. Katolta keulakannelle ulottuvasta kaiteesta saa tukea koko matkan keulasta avotilaan.

Retkeilyhenki vallitsee veneessä. Apumiehen pulpetissa on nestekaasuliesi ja säilytystiloja on pulpeteissa, vuoteen, peräpenkin sekä lattialuukkujen alla. Keulavuoteelle mahtuu nukkumaan hyvin. Katteen alla sopii istumaan satamissa ja paussien aikana, matka-ajossa on näkyvyyden takia siirryttävä perään.

kippari_11_07

Vielä 1980-luvulla tällaisten veneiden moottorikaivoihin, melusuojien alle piti mahtua 2-tahtinen, jopa yli 100-hevosvoimainen perämoottori. Siksi kaivo ulottuu pitkälle avotilaan ja kutistaa istumatilaa peräpenkiltä.
Move vaikutti rungolta ja sisustukselta hyväkuntoiselta. Ehjät puuosat ilahduttavat, pesua ja kyllästystä kaipaava kuomu kuuluu käytettyjen ”yleisvikoihin”.

Paketti oli kuulemma ollut myynnissä pitkään. Huima syystarjous, vaikkapa 8 900 euroa, olisi hyvä houkute – ehostus tai lisävarustelu ei nyt herättäisi kiinnostusta.

Kiitämme:
+ Siistiä yleisilmettä
+ Kävelykelpoisia sivukansia

Moitimme:
– Hintaa
– Istumatilaa vievää moottorikaivoa

Tiivistelmä Kippari-lehden 11/2007 jutusta

Lue myös nämä

X