Tilaa
Jutut

Käytetyt koneet käyvät kaupaksi, kaksitahtisia perämoottoreita myydään edelleen paljon

22.05.2024

Tekstiismo virta

Kuvatkipparin arkisto

Uusien veneiden ja moottoreiden kauppaan odotetaan piristystä korkojen laskusta, mutta käytetyt veneet ovat käyneet muutenkin kaupaksi. Viime vuonna käytettyjen veneiden myynti lisääntyi.

Maan suurimman veneiden ja niiden moottoreiden markkinapaikan Nettiveneen alkuvuoden tilastot kertovat, että hyvässä vauhdissa on myös käytettyjen venemoottoreiden myynti. Kauden alun lähestyessä vauhti kiihtyy. Huhtikuun 24. päivään mennessä Nettiveneen kautta oli myyty 1 004 moottoria, vajaa neljä prosenttia enemmän kuin samana aikana viime vuonna.

Koko viime vuonna nettiveneen kautta kaupattiin noin 4 500 moottoria, ennätysvuonna 2020 jopa 6 500 kappaletta.

Ylivoimainen enemmistö myydyistä on perämoottoreita, sisämoottoreita tai sisäperämoottoreita on myyty muutamia kymmeniä kappaleita.

Jonkin verran käytettynä on myyty melkein uusiakin moottoreita, mutta pääosa myydyistä on melko vanhoja. Kaikkein eniten kauppaa on tehty vuosimallin 2000 moottoreista (138 kpl), joiden mediaanihinta on ollut 750 euroa.

Uusien perämoottoreiden markkinoilta kaksitahtikoneet ovat poistuneet, mutta käytettyinä kaksitahtisista tehdään vielä paljon kauppoja, lähes yhtäpaljon kuin nelitahtisista. Alkuvuonna nelitahtisia perämoottoreita kaupattiin 437 kappaletta, kun kaksitahtisia meni vielä 364 kappaletta. Molempien kaupat lisääntyivät.

Viime vuosikymmenien trendi näkyy käytettyjen kaupassakin niin, että myös käytettyjen sisämoottorien myynti on nopeasti vähentynyt.

Pääosin käytettyinä myytävät moottorit ovat pienehköjä, sellaisia, jotka raavas mies saa asennettua veneen perään ilman nosturiakin. Alkuvuonna on kuitenkin myyty kymmeniä 90 tai 115 hevosvoiman perämoottoreitakin, joiden hinnatkin ovat jo useita tuhansia euroja. 115 hevosvoiman käytetyn perämoottorin mediaanihintapyyntö oli 4 850 euroa, 150-heppaisissa se oli 6 700 euroa.

Nettiveneen faktoja käytetyistä

1. Alkuvuonna myytyjen venemoottoreiden hintapyynnön mediaani oli 1 020 euroa.

2. Yleisin kokoluokka käytettyjen moottoreiden kaupassa ovat 20-hevosvoimaiset, joita myytiin alkuvuonna 102 kappaletta.

3. Viime vuosituhannen venemoottoreita kaupattiin alkuvuonna 65 kappaletta.

Nettivene.com

 

Lue myös nämä

X