Tilaa
Uutiset

Kiinnostaisiko kesäinen paimenviikko vesistön äärellä? – Paimenviikot pian Metsähallituksen arvonnassa

Metsähallitus arpoo viikon mittaisia pestejä hakijoille kesäkaudelle. Kaikkiaan kohteita on neljätoista, mutta kaikki niistä eivät ole rannan äärellä. Ne jätämme tässä jutussa omaan arvoonsa.

07.01.2019

TekstiJukka Hiiro

Kiinnostaisiko veneillä kesällä saaristoon viikoksi lammaspaimenen virkaa hoitamaan? Tai ottaa pesti järven rannalta soutuvenevarustuksella? Sellaiseen on nyt saumat osallistumalla Metsähallituksen lammaspaimen-arvontaan.

Metsähallitus arpoo viikon mittaisia pestejä hakijoille kesäkaudelle. Kaikkiaan kohteita on neljätoista, mutta kaikki niistä eivät ole rannan äärellä. Ne jätämme tässä jutussa omaan arvoonsa.

Monissa paimenpaikoissa on ranta lähellä ja esimerkiksi soutuvene käytössä. Uutena paikkana mukaan on tullut Perämeren keskellä oleva Penskari, jonne voi halutessaan saapua myös omalla veneellä. Toki moniin järvenrantapaikkoihinkin saattaa olla mahdollista tuoda vene trailerilla johonkin lähistölle, mutta se lienee syytä tarkistaa etukäteen.

Osaan paimenpesteistä on mahdollista ottaa myös lemmikki mukaan, mutta ilmaisia paimenviikot eivät ole. Paimenviikot ovat valituille maksullisia ja niiden hinnat vaihtelevat viikolta 400 euron kahta puolen. Paimenmökkien varustetasossa on myös suuria vaihteluja. Osassa on esimerkiksi sähkö, mutta osa on puulämmitteisiä. Ruuat paimenten on kustannettava itse ja valtaosassa vesi on kannettava kaivosta.

Osassa kohteista paimennettavina ei ole myöskään lampaita vaan lehmiä.

Paimenena voittajien tehtäviin kuuluu muun muassa eläinten laskemista, veden vaihtamista, yleistä silmälläpitoa sekä tietysti rapsuttelua ja hellimistä. Eläinten hoidon lomassa jää aikaa myös retkeilyyn, kalasteluun tai miksei vaikka veneilyynkin.

Metsähallituksen paimenpestejä on ympäri maan eri kansallispuistojen ja suojelualueiden yhteydessä. Uudet paimenet myös perehdytetään tehtäviinsä, joten aiempaa kokemusta eläinten hoidosta ei välttämättä tarvita.

Metsähallitus arpoo paimenpestit niiden suuren kysynnän vuoksi. Ilmoittautuminen arvontaan alkaa pian eli 15. tammikuuta. Lisätietoja kiinnostuneille löytyy Metsähallituksen sivustolta täältä.

Lue myös nämä

X