Tilaa
Jutut

Kiinnostaisiko oma ravintola ja vierassatama Naantalin saaristossa? Merimaskun Rantamakasiini myynnissä

Naantalin kaupunki varaa oikeuden hylätä tai hyväksyä ostotarjoukset. Tontti ja vierassatama toimintoineen vuokrataan ostajalle tämän löytyessä 30 vuoden sopimuksella. Vuokra koko 30 vuoden ajalta on 145 000 euroa.

20.11.2018

TekstiJukka Hiiro

Naantali myy tarjousten perusteella Merimaskun Kirkonsalmen rannassa sijaitsevan Rantamakasiinin ravintolarakennuksen.

Ravintolatilojen lisäksi rantamakasiinissa on näyttelytilaa sekä vierassataman palvelutilat. Kaupungin mukaan tilat on peruskorjattu vuonna 2011.

Ravintolassa sisällä on 65 asiakaspaikkaa ja ulkoterassilla lisäksi 100. Neliöitä rakennuksessa on runsaat 250, joista noin puolet toisessa kerroksessa sijaitsevaa näyttelytilaa.

Rantamakasiini myydään tarjousten perusteella, mutta kaupunki varaa itselleen oikeuden hylätä halutessaan kaikki tarjoukset.

Rantamakasiini sijaitsee Merimaskussa osoitteessa Paltteentie 13.

Tonttia ostaja ei saa omakseen, mutta hän saa oikeuden vuokrata sen. Rantamakasiinin lähes tuhat neliöinen liiketontti vuokrataan ostajan löytyessä tälle 30 vuoden sopimuksella ja 4 500 euron vuositaksalla. 30 vuoden sopimuksella vuokraa tulee siis maksettavaksi kaikkiaan 135 000 euroa.

Lisäksi kaupunki vuokraa Rantamakasiinin ostajalle sen edustalla sijaitsevan Kirkonsalmen vierassataman ja sen ylläpidon niin ikään 30 vuoden sopimuksella. Vierassatamasta liiketoimineen Naantalin kaupunki haluaa 10 000 euroa kertakorvauksella. Kymppitonnin satamavuokra kattaa siis koko 30 vuoden sopimuskauden.

Kirkonsalmen vierassataman laituri on puukantinen betoniponttonilaituri, jossa on 30 poijupaikkaa sekä 3–4 kylkipaikkaa.  Satama on kaupungin mukaan saavutettavissa myös korkeammilla purjeveneillä.

Ravintola- ja satamayrittäjyydestä ja Rantamakasiini-ravintolan ostamisesta kiinnostuneiden tulee jättää tarjouksensa se huomioiden, että mikäli ostotarjous hyväksytään, ostaja sitoutuu myös tekemään myös nuo mainitut 30 vuoden vuokrasopimukset Naantalin kaupungin kanssa sekä tontista että vierassatamasta toimintoineen.

Tarjoukset tulee toimittaa 3. joulukuuta kello 9 mennessä joko postitse osoitteeseen Naantalin kaupunki, Kirjaamo, PL 43, 21101 Naantali tai sähköpostilla osoitteeseen kirjaamo@naantali.fi.

Ostotarjouksissa tulee ilmetä myös ostajan henkilö- tai yritystunnus.

Lue myös nämä

X