Tilaa
Jutut

Kiitos koronaviruksen, Naantaliin avataan Suomen ensimmäinen veneiden Drive-In-ravintola

Veneilijät voivat parkkeerata turvallisin etäisyyksin laituriin ja soittaa puhelimella tilauksensa, jonka henkilökunta sitten tuo veneelle. Maksu tapahtuu kortilla.

16.04.2020

TekstiJukka Hiiro

Ulkoilu kasvattaa tiedetysti ruokahalua ja niin tekee meri-ilmakin, mutta aina ei huvita kaivaa pentteristä makaronikattilaa. Eikä se pienemmissä veneissä ole usein edes mahdollista. Koronaviruksen myötä moniin satamaravintoloihinkaan ei puolestaan pääse, koska ne ovat joutuneet sulkemaan ovensa. Tuohon saumaan on keksinyt iskeä Naantalin Merimaskussa sijaitseva ravintola Rantamakasiini, avaamalla tiettävästi Suomen ensimmäisen Drive-In-ravintolan veneille.

”Kun tämä koronatilanne alkoi, niin meillä oli jo suunnitteilla remontti ja aloitimme sen. Sitten kun tuli lisää näitä määräyksiä ja ravintolat määrättiin kiinni, niin mietittiin porukalla, että mitäs nyt sitten tehdään?”, Ville Vuorio Rantamakasiini Oy:sta kertoo.

Ulkomailta tai muualtakaan ideaa ei Vuorisen mukaan kopioitu, vaan se syntyi uuden tilanteen edessä ihan ravintolan oman porukan kesken.

Puitteet veneiden palvelemiselle uudella tavalla ovat Vuorion mukaan hyvät, sillä esimerkiksi ravintolan t-malliseen laituriin mahtuu väljästi odottamaan jopa 15 venekuntaa.

Laiturin päässä on puhelinnumero, johon soittamalla veneilijät voivat tehdä tilauksensa. Toki tuo numero löytyy myös netistä, joten sen voi tallettaa halutessaan jo etukäteen puhelimeensa. Tilauksen jälkeen veneilijät odottavat, että ravintolan henkilökunta toimittaa tilauksen veneeseen. Maksu perjantaina avautuvassa ”laituriravintolassa” tapahtuu kortilla.

”Alkuun olemme auki viikonloppuisin perjantaista sunnuntaihin kello 12-18, mutta jos asiakkaita riittää, voimme venyttää kyllä kello 20:een”, Vuorio lupaa.

Tilannetta on tarkoitus arvioida vapun jälkeen uudelleen. Mikäli veneilijöitä liikkuu ja asiakkaita riittää, Rantamakasiini pitänee toukokuussa ovensa auki Vuorion mukaan joka päivä.

”Jo nyt on ollut nähtävissä, että veneilijöitä on enemmän liikkeellä kuin normaalisti tähän aikaan vuodesta”, Vuorio kertoo.

Ravintolassa on myös sisätiloissa noutotiski, joten ruokaa voi tulla ostamaan myös esimerkiksi autolla.

Ainakin aluksi ruokalista pidetään maltillisena: Pitsaa, hampurilaisia, ranskanperunoita, mozzarellatikkuja ja sen sellaista. Asiakkaiden määrästä ja toiveista riippuen ruokalistaakin voidaan Vuorion mukaan kehittää jatkossa.

”Hintoihin ei tule mitään venelisää, mutta ei niihin ole tulossa myöskään mitään alekampanjoita. Ruoka-annostemme hinta on noin 15 euroa”, Vuorio kertoo.

Koska ravintolalla on alkoholin ulosmyyntioikeudet, tarjolle tulee myös oluita aina 5,5-tilavuusprosenttiin asti. Yhteistyötä olutrintamalla tehdään muun muassa paikallisen Mallasseppien panimon kanssa.

Idea on saanut jo runsaasti palautetta varsinkin sen jälkeen, kun uudesta palvelusta kerrottiin ravintolan Facebook-sivuilla.

”Ihmisiltä on tullut todella paljon kannnustusta ja lupauksia siitä, että aikovat tulla ainakin kokeilemaan, miten tämä toimii”, Vuorio iloitsee.

Rantamakasiini ravintola ja venesatama sijaitsee saaristossa Naantalin ja Velkuan välissä. Avajaisia vietetään perjantaina 17. huhtikuuta, jolloin ravintola avaa kello 12. Lisätietoja löytyy ravintolan internetsivuilta täältä.

Lue myös nämä

X