Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Jutut

Kippari 30 vuotta: Lukijakilpailun kuvasatoa – Lasten veneilyriemua

Kipparin Suzuki-kilpailuun saapui runsas määrä lukijoiden kuvia. Julkaisemme verkkosivuillamme niistä muutamia. Kiitos kaikille kuvia lähettäneille!

12.07.2020

Tekstija kuvat kipparin lukijat

Veneilyn riemua turun saaristossa heinäkuussa 2017, kun tyttäreni Sini opetteli ajamaan venettä.

Vene on vanha ja kulunut pieni pulpettivene, jonka lapset nimesivät hylyksi. Vene on jo siirtynyt seuraavalle käyttäjälle, mutta sillä tehtiin monta mukavaa retkeä lähivesillä, ja saatiin paljon mukavia veneilymuistoja.

Juha Saarinen, Kuusisto


Kuvassa 7 vuotias Silja ensimmäistä kertaa Kipparina. Paikkana Päijänne ja veneenä Linder 440 Fishing, perässä 5 hv Terhi.

Hannu Jämsä


Kesäkuu -18, olin juuri ostanut uuden veneen (juuri se Ryds 628 mikä oli Kipparin kannessa), ja insinöörin tytär oli tomerasti sitä mieltä että ei isät vain yksin saa leikkiä uusilla leluilla.

Ismo Ulvila, Helsinki


Pienet veneilijät Onni, Elsa ja Ilmari Salmela opettelevat veneilytaitoja Päijänteellä elokuun 9 päivä 2017 asianmukaisin varustein. Ilo ja veneilyn riemu välittyy kuvasta hienosti. Paikka Pajulahdessa.

Jussi Pekka Salmela, Hollola kk


Oheisessa valokuvassa vuodelta 1963 on allekirjoittanut, silloin 11 v.

Soutuveneemme on viritetty merirosvolaivaksi merirosvopurjeella ja rosvolla itsellään oikeaoppisesti ”sokea” silmä peitettynä, päässä merirosvohuivi ja muuten maailman merillä ränsistyneet rensselit. Purjehdusominaisuudet olivat hieman rajalliset, mutta mielikuvituksella ei ollut rajoja. Tätä enempää ei tarvittu täydelliseen kesään ja vesillä nauttimiseen. Kuva on otettu Suvisaaristossa (Kirkkonummi-Espoon rajalla).

Mikael Franck, Helsinki


Samu 3v ja ensimmäinen uistelureissu. Päivä Päijänteellä 6.5.20 antoi 4,9kg taimenen. Kuvassa Samu kipparoi venettä hyvin ammattimaisin ottein ”kohti kalapaikkaa”.

Niko Heiskanen, Vierumäki


Meillä on perinteenä käydä joka vuonna äitienpäivänä veneajelulla. Useimmiten saisi pukea pilkkihaalarit päällensä niin kuin kuvasta näkyy, mutta perinteestä ei luovuta.

Tässä vielä toinen kuva liittyen aikaisempaan, jonka lähetin. Tämä on äitienpäiväajelu vuodelta 2017, jolloin oli +26. Hyvä verrokki aiemmin lähettämääni kuvaan, jossa värjötellään viltin alla.

Olli Wigren, Tuusula


Kuvassa poikani on isoisän kyydissä Vaasan saaristossa Nähdään pian! Saareen. Kuva ei ole ihan tuoreimpia, mutta oma suosikkimme kuvastaen tyyntä heinäkuista kesäiltaa. Vaasa, Gerbyn-saaristo 5.7.2012.

Risto Joensuu, Helsinki


Siiri kipparina mummin kanssa kalassa vetämässä uistinta kauniina kesäpäivänä 2018 Sylvöjärvellä Nastolassa. Saalistakin saatiin ja ne paistettiin voissa pannulla, syötiin samana iltana.

Marita Forss, Nastola


Harjoittelin soutamista vaarin puisella soutuveneellä. Paikka oli Kolima-järvi Pihtiputaalla kesäkuussa 1975.

Tomi Sutinen, Espoo

 

 

 

 

 

Lue myös nämä

X