Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Jutut

Kippari-lehti 30 vuotta: Lukijakilpailun palkintomoottori löysi uuden kodin

Kipparin 30-vuotisen historian kunniaksi järjestimme lukijakilpailun Kipparin tilaajille. Osallistujien kesken arvoimme huiman palkinnon, Suzukin 30-hevosvoimaisen perämoottorin.

04.06.2020

TekstiKipparin toimitus

KuvatKipparin lukijat

Kautta Kipparin historian olemme järjestäneet lukijakilpailuja lehden merkkipäivinä. Tänä vuonna Kippari on ollut markkinoilla 30 vuotta, jonka kunniaksi arvoimme 30-heppaisen Suzuki DF30ATL -perämoottorin. Palkinnon arvo on 5490 euroa.

Pyysimme Kipparin tilaajilta veneilykuvia, joiden kesken pääpalkinto arvottiin.

Kiitos jokaiselle kilpailuun osallistuneelle. Saimme runsaasti upeita kuvia.

Arvoimme voittajan 25. toukokuuta 2020 ja pääpalkinnon voitti Markku Verkama Hangosta. Onnea! Voittajalle on ilmoitettu henkilökohtaisesti.


Arvontapalkinnon lisäksi Otavan valokuvaaja Markus Pentikäinen valitsi lukijoiden kuvista kuusi suosikkiaan.

OTIN kuvan veneen keulasta helteisenä heinäkuun iltana vuonna 2011 matkalla Nauvosta Kirjaisiin. Allamme on 600 euron kuidutettu fiskari Augusta, jolla tulimme Saaristomerelle Itä-Helsingistä. Toivon tämän kuvan muistuttavan kaikille veneilystä vasta haaveileville, että veneilystä, saaristosta ja ystävien seurasta nauttimiseen ei tarvita paksua tilipussia tai velkavankeutta. Vesille kannattaa aina lähteä!

Mia Kavasto

Perustelu: Tämä kuva todistaa parhaiten veneilyn kesäistä riemua ystävien parissa. Vauhti ei ole tärkeintä eikä päämäärä vaan matka sinne. Koko kuvakilpailun parhaiten vangittu tunnelma.


KAIKENLAISIA kokeiluja ja kovaa menoa 60-luvulla Vanajavedellä, Hämeenlinnassa Aulangon maisemissa. Olen itse ohjaimissa ja tehnyt kantosiivet.

Seppo Salo, Hämeenlinna

Perustelu: Historiakuvien ehdoton voittaja. Veneily on tarjonnut aina pellepelottomille uskomattoman pelikentän moneen muuhun liikkumisen tapaan verrattuna. Hyvin vangittu vauhtikuva aikalaiskameralla.


KUVA on otettu 8.8.2019 Vaasan saaristossa. Kuvassa alle tunnin tuore saaristossa vihitty aviopari.

Hanna-Sofia Kytölä, Vaasa

Perustelu: Veneilyyn on kautta aikojen liitetty romantiikka. Tässä kuvassa se on vahvasti läsnä. Kaunis vastavalo antaa kuvalle kesäisen lämpimän hehkun.


KUVA venematkalta Söderskärin majakalle, Porvoon ulkosaaristossa. Kuva otettu 26.8.2017 kello 10:24.

Arto Varis, Lappeenranta

Perustelu: Tuokiokuva myrskyisältä mereltä. Tämän kelin kuvat jäävät yleensä ottamatta kipparin keskittyessä ajamiseen ja matkustajien omaan hyvinvointiinsa. Pärskeiden läpi näkyy määränpää tai maamerkki matkalla kohti kotisatamaa.


TÄMÄ kuva on otettu Kallavedellä 17.7.2015. Sisarukset ovat ensimmäistä kertaa yhtäaikaa veneilemässä ja hauskaa on, kuten kuvasta näkyy. Oltiin siis koko perhe veneilemässä ja nuoriso oli mielellään mukana!

Satu Harju, Vehmersalmi

Perustelu: Veneily on hyvä tekosyy viettää kaikessa rauhassa aikaa ystävien kanssa. Tässä hyvin oivallettu kuvakulma, jossa veneen yksityiskohdat toimivat kehyksenä pariskunnalle. Yksi parhaita selfietä aikoihin!


KUVA otettu Perämerellä Kalajoen edustalla 30.4.2020 kello 6.50. Pohjoisen kantilta tuullut noin viikon ajan, ja jäät ovat ”valuneet” Perämeren pohjois-osista Kalajoen edustalle. Laskin verkot pyyntiin ja seurailin jääkentän liikettä. Pekka Hietala, Kalajoki

Perustelu: Kuvakilpailussa oli paljon kuvia rospuuttoajan veneilystä ja jäiden uhasta. Tässä kuvassa se on upean pelkistetysti läsnä. Kuin saavuttaisiin Antarktikselle.

Lue myös nämä

X