Tilaa
Jutut

Kippari matkailee: Ahvenanmaa – Puhtaampaan Oolantiin

Pitkien projektien tulokset näkyvät käytännössä, kun Ahvenanmaan satamien palvelut uudistuvat entistä ympäristöystävällisemmiksi.

24.07.2021

Tekstija kuvat pasi nuutinen

Maarianhamina on Ahvenanmaan sydän ja sen näyttävin matkailukohde on museolaiva Pommern. Se toi saarimaakuntaan jännityksen hetkiä toukokuun lopussa. Laivassa on äskettäin saatu valmiiksi mittava peruskorjaus, joka vei Pommernin finaaliin Vuoden Museo -äänestyksessä.

Ihan voittoon asti ei päästy, mutta visiitti museolaivassa kannattaa ottaa ohjelmaan, kun kaupungissa käy. Uusi näyttely on moderniin tapaan elämyksellinen, visuaalisia tekniikoita hyödyntävä, eikä vaadi perinteistä kärsivällisyyttä esineiden opastaulujen lueskeluun.

Kävijät seuraavat kuulokkeista kehyskertomusta 1930-luvun purjehduksesta Maarianhaminasta Australiaan ja takaisin. Ulkona sääkannella kuullaan miehistön jäseniä eri tehtävissä, sisällä välikannella pääsee kokeilemaan omin käsin tai virtuaalisesti erilaisia huoltotoimia ja syvällä lastiruumassa uppoudutaan elämää merellä esittelevään valo- ja ääninäytökseen. Vähemmän dramaattisella alle 12-vuotiaiden ääninauhalla laivan salaisuuksia esittelee laivarotta Ruby.

Lue kaikki

MOOTTORI­VENEISTÄ

Katso tarjous Kirjaudu

Lue myös nämä

X