Tilaa
Jutut

Kippari niksit: Valmiina lähtöön pitkälle venereissulle

05.03.2024

Tekstianu kopola

Kuvatistock

Kysyimme Kipparin lukijapaneelin jäseniltä, miten he valmistautuvat pitkälle venereissulle?

 

”Tehdään veneen huolto/kuntotarkastus. Reitin ilmoittaminen jollekulle rantaan jäävälle. Tarvittavien tankkauspaikkojen selvittäminen, niin veneen kuin matkustajienkin. Yhteydenpitovälineiden tarkastus ja varasuunnitelma. Ensi kesän retki Inarin järvelle on jo suunnitteilla.”

”Eniten se näkyy varustelussa. Polkupyörät, kumppari + perämoottori tulevat mukaan, sekä tuoreet satamakirjat ja nettilaitteet. Alan lehdistä katsotaan uudet kohteet.”

”Öljyjen ynnä muiden tsekkaus. Varaosia ja suodattimia mukaan, myös riittävästi vettä. Tankeissa on oltava polttoainetta minimissään noin 500 litraa (mahtuu reilut 900 litraa). Reittisuunnitelma, joka saattaa muuttua sään vuoksi. Käteistä mukaan, jos tarvitsee pikkuapuja.”

”En tee tarkkoja suunnitelmia. Mennään ilmojen mukaan. Perheen nuoriso kaipaa tekemistä, jota he löytävät vierassatamista. Sovellukset satamapaikkojen varaukseen ovat siis tärkeitä.”

”Minulle tärkeintä on veneen, sen järjestelmien ja varajärjestelmien toimivuuden tarkastelu ja jatkuva ylläpito. Matkan ennakkosuunnittelu alkaa jo talvella ja sitä päivitetään ennen reissua ja sen aikana. Ensimmäisenä mielessä on turvallisuus.”

”Alustava suunnitelma päämäärästä tehdään edellisenä syksynä. Tarkempi suunnitelma ja karttojen hankinta Helsingin venemessujen aikaan. Ennen lähtöä useamman päivän varustelu ex-vaimon tekemän listan mukaan.”

”Valmistautuminen on ympärivuotista. Korjaan havaittuja vikoja veneestä sekä suunnittelen ja toteutan parannuksia.”

Lähde: Kipparin lukijapaneeli

Liity mukaan Kipparin lukijapaneeliin

Miksi kannattaa liittyä mukaan?

Vene ja Kippari tarvitsevat harrastajien, ammattilaisten, monilla eri tavoilla veneilystä ja vesilläolosta nauttivien ihmisten näkemyksiä. Mitkä asiat Sinua tällä alalla kiinnostavat, mistä aiheista tarvitset lisää tietoa? Kerro se meille – ja me etsimme sinulle vastauksia.

  • Pääset arvioimaan lehden sisältöjä ja autat tekemään lehdestä entistä paremman.
  • Olet mukana kuukausittaisessa lahjakorttiarvonnassa.
  • Osallistuminen on helppoa eikä vaadi paljon aikaasi: kutsumme sinut 1-2 kertaa kuukaudessa vastaamaan nettikyselyihin. Kyselyt liittyvät lehdessä olleisiin ja tekeillä oleviin juttuihimme sekä lehdessä olevaan mainontaan.

Liity mukaan tästä

Lue myös nämä

X