Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Jutut

Kipparin lokikirja: Kaupunkiveneilyä Helsingin ytimessä

Lähdimme parin 
tunnin ajelulle 
syksyisen pääkaupunkimme ytimeen.

20.11.2017

TekstiAnu Kopola, Juha Virtanen

KuvatMarkus Pentikäinen/Otavamedia

Lähivedet jäävät monille tuntemattomiksi, kun reissuun lähdetään aina kotikulmia kauemmas. Usein läheltä löytyy hienoja maisemia sekä kiinnostavia käyntikohteita, jotka jäävät monilta huomaamatta.

Esimerkiksi helsinkiläisten rantareitti Lauttasaaresta itään Kaivopuiston edustalta Kulosaareen ja Suomenlinnan kautta takaisin on erittäin suosittu.

 

Lähdimme turistien suosimalle näköalareitille syksyisenä keskiviikkona töiden jälkeen. Kesäpäivinä rantojen tuntumassa riittää veneitä ruuhkaksi asti, mutta kaupungin parhaat puolet tulevat esiin myös rauhallisina syys- tai kevätpäivinä.

Löysimme yhden maamme tyylikkäimmistä ilmaisparkeista Presidentinlinnan edustalta, sekä ihailimme erityisesti Kaivopuiston ja Kulosaaren upeaa arkkitehtuuria.

 

 

Helsingin keskustaan on helppo saapua veneellä. Kauppatorin ilmaisparkin lisäksi veneen voi jättää pariksi tunniksi Vanhan kauppahallin edustalle.

Kauppatorin edustan jälkeen matka jatkuu Katajanokan ympäri Korkeasaaren ohi Mustikkamaan ja Kulosaaren välistä Kulosaaren kasinolle. Lopuksi on vuorossa reissun vauhdikkain pätkä Suomenlinnan suulle, sen läpi sukellusvene Vesikon sekä vierassatama Valimon ohi ja takaisin kohti Lauttasaarta.

 

 

 

Lue myös nämä

X