Tilaa
Jutut

Kippariniksit: Perämoottori turvaan varkailta

08.02.2024

Tekstikipparin toimitus

Kuvattomi peurakoski

Kysyimme Kipparin lukijapaneelin jäseniltä, mikä on paras keino suojata perämoottoria varkauksilta.

”Talveksi peruutan veneen moottori edellä autokatokseen niin lähelle seinää, että irroitus olisi aika veemäistä.”

Moottoria suojataan myös näin:

”Yamahan käynnistykseneston osaan itsekin ohittaa, mutta kiinnityspultin korvaava lukko ruostui parissa kesässä siihen kuntoon, etten itsekään saa sitä enää irti ilman kovaa työtä.”

”Kesäisin on valvontakamera laiturilla ja lukittava portti. Perämoottorissa on avaimenperässä käynnistuksenesto. Talvet sekä vene että moottori ovat lukkojen takana vuokratiloissa.”

”Luotan vain siihen, että moottori painaa 170 kiloa, eikä sitä ihan tuosta vain viedä. Moottori on myös kohtuullisen vanha, eikä sillä ole juuri arvoa.”

”Vene on lukitussa talaassa.”

”Isompaan koneeseen pulttaus peräpeiliin ja pienempiin putkilukot.”

”Veneen pelastus-/apuveneen moottori on melkein käyttämätön, mutta ulkoapäin se on nuhruisen näköinen ja maalattu eri värillä.”

”Olen saman laiturin muiden veneilijöiden kanssa hyvissä väleissä. Aina joku on tulossa tai menossa ja valvonta toimii automaattisesti.”

”Kalaveneen vanha 2-t Evinrude ei ole kyllin houkutteleva varastettavaksi. Vanha risainen koppa ei kerää varkaiden katseita.”

”Ei millään erityisellä tavalla. Vene sijaitsee yrityksen pihalla, joten siellä on toimintaa päivisin, iltaisin ja joskus viikonloppunakin. Ulkovalot syttyvät palamaan kun pihalla liikutaan. Hallin sisällä on hälytykset. Käyn venettä katsomassa kerran viikossa.”

Lähde: Kipparin lukijapaneeli

Liity mukaan Kipparin lukijapaneeliin

Miksi kannattaa liittyä mukaan?

Vene ja Kippari tarvitsevat harrastajien, ammattilaisten, monilla eri tavoilla veneilystä ja vesilläolosta nauttivien ihmisten näkemyksiä. Mitkä asiat Sinua tällä alalla kiinnostavat, mistä aiheista tarvitset lisää tietoa? Kerro se meille – ja me etsimme sinulle vastauksia.

  • Pääset arvioimaan lehden sisältöjä ja autat tekemään lehdestä entistä paremman.
  • Olet mukana kuukausittaisessa lahjakorttiarvonnassa.
  • Osallistuminen on helppoa eikä vaadi paljon aikaasi: kutsumme sinut 1-2 kertaa kuukaudessa vastaamaan nettikyselyihin. Kyselyt liittyvät lehdessä olleisiin ja tekeillä oleviin juttuihimme sekä lehdessä olevaan mainontaan.

Liity mukaan tästä

Voit myös lähettää vinkkisi sähköpostitse kippari (at) otavamedia.fi, liitä mukaan mahdollinen kuva vinkin lopputuloksesta.

Lue myös nämä

X