Tilaa
Jutut

Klassikko: Maritimin veneet – Laatua meiltä ja muualta

Silmäily Maritimin veneluetteloon 1960-luvun puolivälistä on kuin lukisi Suomen rannikon karttaa. Veneiden mallinimet on sieltä poimittu.

27.01.2023

Tekstijuha virtanen

KuvatMaritim Oy esitteet

Kaikki veneihmiset tietävät Maritimin olevan merkittävä venetarvikkeiden maahantuoja. Tarvikeiden jälleenmyynnin se lopetti nyt vuodenvaihteessa ja vielä muutama vuosikymmen sitten se oli myös iso veneiden valmistuttaja, maahantuoja ja myyjä. Alun perin nimenomaan se oli Oy Maritim Ab:n pääliiketoimintaa.

Veneitä tarvittiinkin, sillä esimerkiksi 1960-luvulla Maritimin maahantuomia perämoottoreita, Evinrudeja, myytiin lähes samaan tahtiin kuin perunoita torilla.

Perämoottorien kultaiset vuodet olivat alkaneet jo 50-luvulla ja niitä varten tarvittiin veneitä. Kysyntä oli kovaa joka puolella maailmalla ja se tuntui myös Porvoon Kråkössä asti. Kipparin 11/2022 numerossa Klassikot-juttusarjassa kerrottiin Thure Lindstömin veistämön Nordic-veneistä. Lindström oli yksi niistä suomalaisista, jotka veistivät sarjatyönä satamäärin veneitä niin kotimaan kuin Yhdysvaltojenkin markkinoille.

Lue kaikki

MOOTTORI­VENEISTÄ

Katso tarjous Kirjaudu

Lue myös nämä

X