Tilaa
Testit

Kokemuksia veneestäni: Atlantic 670 Fisherman – Vauhdikas peräkajuuttavene

Koppivene ei ole kaunis tai virtaviivainen, mutta yhteyskäytössä, tavarankuljetuksessa ja huoltoaluksenakin se toimii erinomaisesti.

03.05.2023

Tekstija kuvat eero pöyhönen

Kotimaisten Atlantic Fisherman -veneiden taustalta löytyy paremmin Scantic-veneistä tunnettu suunnittelija Lasse Reivonen, jonka kokemukset kilpaveneilystä tuottivat tunnetusti ominaisuuksiltaan hyviä liukuvarunkoisia veneitä. Reivosen uusi veistämö Hangossa toi ensin markkinoille vuonna 1982 lähinnä kalastajien käyttöön ja mökkiläisten nopeaksi yhteysveneeksi tarkoitetun Atlantic 670 Fishermanin, joka oli tiloiltaan ja moottoritehoiltaan (50-150 hv) suunnattu lähinnä Ruotsin silloin kuumina käyville markkinoille. Vuotta myöhemmin veistämöltä tuli ulos myös edullisempi ja pienemmille moottoritehoille (40–75 hevosvoimaa) soveltuva Fisherman 620 -malli.

Fisherman 670-mallia valmistettiin lyhyemmällä ja tarvittaessa myös pidemmällä hyttivaihtoehdolla. Nyt esitellyssä veneessä on lyhyt perähytti, jossa on hytin mukavuuksiin kuuluvat pulpetilliset ohjaajan ja apuohjaajan paikat. Niiden takana on istumapaikat neljälle, joista alaslaskettavan pöytälevyn avulla saa lähes kaksi metriä pitkät vuoteet poikittain.

Itsetyhjenevä pitkä avotila soveltuu hyvin kalastukseen tai tavarankuljetukseen. Avotilassa on istuimien alla lukittavat säilytystilat ja istumapaikat kolmelle.

Erikoinen ja sisätilaa säästävä ratkaisu veneessä on peräpeilin taakse ulottuva pohjan ja rungon jatkopala, jonka päälle kajuutan ulkopuolelle kansielementtiin on sijoitettu moottorikaivo sekä sen sivuilla olevat peräkannet.

Atlantic 670 Fishermania valmistettiin 1980-luvulla. Hinnaksi vuonna 1982 oli ilmoitettu 37 600 markkaa eli noin 6 323 euroa.

Tasaisen keula­kannen kautta kulku ja pitkänkin tavaran lastaaminen veneeseen on sujuvaa. Pitkän tavaran kuljetus­kapasiteettia voi hyödyntää kajuutan perälle saakka.

Lue omistajan kokemukset veneestään Kipparista 4/2023

Atlantic 670 Fisherman

Liukuvarunkoinen, perähytillinen rannikkokäyttöön soveltuva perämoottorivene

Vuosimalli 1987
Pituus 6,70 m, leveys 2,35 m, paino 850 kg
Valmistusmateriaali lujitemuovi
Henkilöluku 8 hlö tai 850 kg, makuupaikat 3
Moottorisuositus 50-150 hv, polttoainesäiliö 200 l
Valmistaja Sunnanvik Båt Oy
Valmistuspaikka Hanko

 

Lue myös nämä

X