Tilaa
Testit

Kokemuksia veneestäni: Cayman 52 WA – ”Kone laulaa ja turbot viheltää”

Italialaisessa jahdissa on kaksi Catepillarin ”maansiirtokoneen moottoria”, jotka kuluttavat täydellä teholla tunnissa 265 litraa – per kone. Onneksi veneen omistaja on maanisen kiinnostunut moottoreista.

26.01.2024

Tekstimarkus ånäs

Se painaa kuusi kiloa ja päässä on julma mutteri. Lipputangon pituus on kuitenkin vaatimaton suhteessa veneeseen, johon se on kiinnitetty. Mötikällä on selkeä tarkoitus.

”Sillä voi rauhoitella kutsumattomia vieraita”, nauraa Jouni Merikanto.

Useimmin tankoa käytetään kuitenkin arkiseen toimintaan.

”Oikeasti suunnittelin sen kylkiparkissa olevan veneen laiturin lähelle vetämiseen.”

Romuteräksestä valmistettu lipputanko on kuvaava yksityiskohta Helsingin Pohjoisrannassa kelluvassa veneessä: Merikanto on romualan yrittäjä jo kolmannessa sukupolvessa ja hän on kiinnostunut raudasta ja etenkin siitä, miten sen saa palvelemaan liikkumista.

”Olen metallimies henkeen ja vereen.”

[sidestory id=1]

 

[caption id="attachment_340689" align="alignnone" width="841"] One Starin tunnistettava symboli on ruskea peräpeiliin ikuistettu tähti. Omistaja Merikanto kertoo, että hän oli jo periaatteessa alkoholisti. ”Eräs yritykseni yhteistyökumppani laski, että olin juonut 2 000 litraa Jaloviinaa viidessä vuodessa. Jossain vaiheessa totesin kuitenkin, että mitta tuli täyteen. Siksi se tähti siellä kuitenkin on.”[/caption]

Lue kaikki

MOOTTORI­VENEISTÄ

Katso tarjous Kirjaudu

Lue myös nämä

X