Tilaa
Jutut

Kokemuksia veneestäni: Fairline 37 Corsica – Laadukas miljoonajahti Englannista

Vanhempia akselivetoisia matkaveneitä ylenkatsotaan markkinoilla ihan turhaan. Niissä turvallisuus sekä hinta- ja laatusuhde ovat vuosikymmenien jälkeenkin kohdallaan.

27.11.2020

Tekstija kuvat eero pöyhönen

Englantilainen venemerkki Fairline on ollut ehdotonta eurooppalaista aatelia jo 1970-luvulta lähtien. Veistämön ohjenuorana on ollut laadukkaiden, merikelpoisten ja nopeiden veneiden valmistaminen. Merkillä on erittäin vahva asema Euroopan lisäksi myös Aasian markkinoilla.

Fairlinen linjoista on vastannut pääasiassa loistojahtien suunnittelijana tunnettu Bernard Olesinski, jonka kynästä ovat lähtöisin myös toisen englantilaisveistämön Princessin jahdit. Toimivat sisätilaratkaisut ovat veistämön oman suunnittelutiimin tekemiä.

Tilaratkaisultaan vanhemman mallin Fairline 36 Sedanin kanssa lähes identtinen, mutta linjoiltaan nykyaikaistettu yläohjaamollinen 37-jalkainen Corsica esiteltiin vuonna 1989. Malli oli tuotannossa vuoteen 1993 saakka. Vaikka Corsican rungon pituus on 37 jalkaa, sitä myytiin Suomessa kokomerkinnällä 36. Suomessa Corsicoita lienee alle kymmenen.

Corsican tilat ovat valoisat ja selkeälinjaiset. Majoitustilat keulakannen alla käsittävät keulassa epäsymmetrisesti sijaitsevan tilavan omistajan kajuutan sekä kunnollisen, kahdella vuoteella varustetun vieraskajuutan. Yhteiskäytössä on yhdistetty wc ja suihku, jonne on omat ovensa omistajan kajuutasta sekä käytävältä.

Tilava ja valoisa salonki muodostaa yhden kokonaisuuden sisäohjaamon ja pentterin kanssa. Muunneltava L-malliseen sohvaan saa sijatuksi nukkumatilaa kahdelle hengelle. Siirreltävän pöydän avulla sohvaryhmä muuntuu myös aterioille tai illanistujaisiin.

Sisätilat on erotettu itsetyhjentyvästä avotilasta lasisilla liukuovilla. Pitkälle avotilan päälle ulottuva yläohjaamo suojaa avotilaa sateelta. Lisäsuojaksi avotilaan saa myös pressukatteen. Kulku veneeseen on sivukannelta tai integroidun uimatason ja avotilan portin kautta.

Pääasialliseksi oleskelutilaksi ajon aikana on selvästi tarkoitettu suojaisa ja tilava yläohjaamo.

Lue omistajan kokemukset veneestään Kipparista 11/2020.

Lue myös nämä

X