Tilaa
Testit

Kokemuksia veneestäni: Grandezza 33 OC – Finnmasterin premium-vene

10.10.2021

Tekstijari hakala

Kuvatjohannes tervo

Kokkolassa ja Kalajoella Keski- ja Pohjois-Pohjanmaalla toimivan Finnmaster Boats Oy:n tarina alkaa vuodesta 1990, jolloin veneenrakentajat Jarmo Kinnunen ja Osmo Roukala ryhtyivät valmistamaan Finnmaster-veneitä.

Kun yrityksen venemallisto aloitti laajenemisen suurempiin veneisiin, tuli markkinoille kokonaan uusi merkki, Grandezza. Ensimmäinen Finnmasterin premium-luokan veneeksi suunniteltu ja tehty Grandezza putkahti maailmoille vuonna 2005.

Vuoden 2005 jälkeen Kalajoella valmistettavia, 7 – 12 -metrisiä Grandezzoja on lähtenyt usean eri mallin voimin Finnmasterilta paitsi Suomeen, myös monille asiakkaille eri puolille Eurooppaa.

”Kaikkiaan Grandezza-malleja on valmistettu 16:a eri versiota”, kertoo Finnmaster Boatsin toimitusjohtaja Kjell Björklund.

Nyt malleja on saatavilla yhteensä 7, Grandezza 28 OC:sta aina 40-malleihin. Kaikkiaan Grandezzoja on toimitettu maailmalle noin 2 200 kappaletta. Finnmaster valmistaa kaikki Grandezzat Kalajoella.

Suosituimmiksi Grandezza-malleiksi ovat ajan saatossa nousseet versiot 27 ja 28, joista jälkimmäistä tehdään edelleen kahden eri mallityypin voimin. Uusien Grandezzojen hinnat alkavat pienimmän mallin 28 OC:n vajaasta 190 000 eurosta jatkuen aina pari vuotta sitten julkistetun lippulaivan 37 CA:n hulp­peaan vajaaseen puoleen miljoonaan euroon.

Finnmaster mainitsee Grandezzasta kertovilla verkkosivuillaan veneiden suunnittelun pohjautuvan paitsi yrityksen oman porukan aktiiviseen veneilyyn myös asiakaspalautteen jatkuvaan kuunteluun. Kun noihin yhdistää uusimman tekniikan ja parhaat materiaalit sekä komponentit, ollaankin siinä premium-luokassa, johon Grandezzat on alusta asti trimmattu.


Lue omistajan kokemukset veneestään Kipparista 9/2021.


Tekniset tiedot

Grandezza 33 0C

Iso, suomalainen matkavene.

Pituus 10 m, leveys 3,30 m, paino 5 000 kg
Valmistusmateriaali lujitemuovi
Moottori Volvo Penta D6, 370 hv
Polttoainesäiliö 500 litraa
Henkilöluku 8
Varustus mm. gps, jääkaappi, kaikuluotain, Raymarinen Axiom-karttaplotteri, keulapotkuri jossa kaukohallintalaite, keitin, kompassi, kulkuvalot, kuomu, maasähkö, stereot, suihku, uimaportaat, wc, automaattitrimmi, ulkorappusten valaistus

Hinta uutena vuonna 2015 reilut 260 000 €
Valmistaja Finnmaster Boats Oy, Kalajoki

Lisätiedot Grandezza-veneet

Lue myös nämä

X