Tilaa
Testit

Kokemuksia veneestäni: Holmö 36 – ”Budjetti pidettiin kurissa”

Markus Nässlin käytti perheenjäsentensä kanssa veneremonttiin lähes kaiken vapaa-ajan, mitä puoleentoista vuoteen mahtui. Lunastuskuntoon palanut vene heräsi loistoon tarkalla budjetilla.

09.03.2024

TekstiJari Hakala

KuvatJohannes Tervo

Vaasan kupeessa sijaitsevan Mustasaaren Petsmon venesataman laiturinpätkän päässä odottaa Markus Nässlin. Vierellä komeilee 32-vuotiaan Markuksen ylpeys, 11-metrinen, 36-mallin Holmö-vene nimeltään Valdemar. Erityisen siitä tekee se, että Markus käytti Holmön vesillelaskukuntoon saamiseksi kaikkiaan noin puolitoista vuotta. Ja aikaa ei kulunut ainostaan Markuksella, vaan myös isä Lars-Erikillä sekä Simon ja Aaron -veljillä.

Tavallista pidempi veneenlaittoprojekti vei paljon aikaa siksi, että Holmön hankkimishetkellä syksyllä 2016 se oli kirjaimellisesti lunastuskunnossa.

Sähköjärjestelmästä alkunsa saanut tulipalo oli tuhonnut veneen sisätilat lähes kokonaan miltei purkukelpoisiksi. Kaapelit olivat sulaneet ja kaiken lisäksi paatti oli täyttynyt keulaluukun kautta sisälle päässeestä sadevedestä niin, että seitsemän tonnia painavan veneen massa oli ostohetkellä kasvanut tuplasti.

Lue kaikki

MOOTTORI­VENEISTÄ

Katso tarjous Kirjaudu

Lue myös nämä

X