Tilaa
Jutut

Kokemuksia veneestäni: Mahonkinen runaboat Eeven – Ilo silmälle ja korvalle

Mahonkisena kiiltelevän ja miehekkäästi jytisevän 18-jalkaisen Red Shrike runaboatin klassiset linjat ovat peräisin 1930-luvulta.

01.09.2021

Tekstija kuvat eero pöyhönen

Lappeerantalainen puuseppämestari Pasi Sokura on osaamisellaan ja kokemuksellaan syvällä puurakentamisen ytimessä, mutta puuveneen rakentamiseen hän uppoutui vasta vuonna 2015, jolloin hän tilasi Englannista klassikkoveneen piirustukset. Toki veneilyä mies perheineen oli harrastanut isän tekemällä teräsveneellä sitä ennenkin Saimaalla jo pitkään.

”Alkuperäisenä ajatuksena oli rakentaa vain pienempi päiväretkivene, joka olisi näppärämpi käsitellä yksinkin kuin perheen käytössä oleva 11-metrinen ja kymmenen tonnia painava uiva kesämökki. Idea upealinjaisesta runaboatista tuli varmaan joistakin James Bond -elokuvista”, muistelee veneenrakentajaksi vuonna 2015 ryhtynyt Sokura.

Sopivia runaboatin piirustuksia netistä haeskellessa, veneen kokoluokkakin täsmentyi 9 metrisestä 5 metriin puhtaasti käytännön syistä. Miehen kotipihaan rakentamaan verstaaseen kun mahtui juuri ja juuri 5,5 -merinen vene, eikä yhtään pidempi.

Lue kaikki

MOOTTORI­VENEISTÄ

Katso tarjous Kirjaudu

Lue myös nämä

X