Tilaa
Testit

Kokemuksia veneestäni: Sea Ray 325 Sundancer – Jykevä ja sporttinen matkavene

29.08.2020

Tekstija kuvat eero pöyhönen

Sea Ray on maailman johtavia huviveneiden valmistajia, joka on kuulunut vuodesta 1986 lähtien Brunswick-konsernin nimekkääseen brändiperheeseen. Saman katon alla on iso tukku muitakin maailman johtavia merkkejä kuten Bayliner ja Boston Whaler.

Sea Rayn suosituimpia venesarjoja on ollut vuodesta 1974 lähtien urheilullinen Sundancer, jonka mallisto on uusiutunut tiuhaa vauhtia, joskus autoteollisuuden tapaan jopa vuosittain. Nyt kokemusveneissä esitelty 9,5-metrinen Sundancer oli markkinoilla mallimerkinnöillä 290 (USA) ja 325 (Eurooppa).

Urheilullisessa ja massiivisessa cruiserissa on todella iso avotila, jossa hyvin varustellun ohjaamon lisäksi on sohvat toisella laidalla ja perällä sohvallinen pöytäryhmä. Ulkotarjoilua varten kuskin penkin takana on ”baarikeittiö” eli vesipiste, tiskiallas sekä kaapiston työtason alla jääboksi.

Kulku veneeseen on tarkoitettu tapahtuvaksi uimatason kautta. Sivukansia ei ole, mutta kulku avotilasta keulakannelle onnistuu vaivattomasti helposti noustavia portaita keskeltä avautuvan tuulilasin kautta. Keulaa kiertää yhtenäinen kaide, joten kulku keulan kautta veneeseen ei helposti onnistu. Tarkoitus onkin, että vene parkkeerataan aina laituriin perä edellä.

Avotilan käytettävyyttä joka säällä lisäävät varustekaaren molemmin puolin olevat monikäyttöiset kuomut, jotka voi poistaa osissa tai kokonaan. Aurinkoisella säällä kuomu muuntuu myös bimini-katteeksi. Vaihtoehtoisesti huonolla säällä koko tilan saa katettua yhdeksi oleskelutilaksi.

Kannen alla on majoitustilat neljälle hengelle. Vuodepaikat ovat keulan leveässä parivuoteessa ja avotilan alle ulottuvan matalan minikajuutan täyttävässä vuoteessa.

Kannen alla on myös istumasohva, pöytä ja pieni pentteri sekä lattiakaivollinen vessa, jossa voi käydä suihkussa. Toinen suihku on perässä uimatasolla.

Ylellisenä vakiovarusteena viilennystä kannen alle helteisinä päivinä tuo vesilämpöpumpulla toimiva ilmastointi.

Lue omistajan kokemukset veneestään Kipparista 8/2020.

Kaikki Kokemuksia veneestäni -juttusarjassa esitellyt veneet löydät täältä.

Lue myös nämä

X