Tilaa
Uutiset

Kolme ihmishenkeä todennäköisesti pelastui vapaaehtoisten meripelastajien ansiosta syyskuussa

Suomen Meripelastusseuran mukaan syyskuun aikana veneilijöille sattui kolme sellaista onnettomuutta, joissa uhri olisi todennäköisesti kuollut ilman vapaaehtoisten meripelastajien apua.

10.10.2019

TekstiJukka Hiiro

Meripelastusseuran vapaaehtoiset miehistöt hälytettiin syyskuun aikana vesillä apuun 135 kertaa, Suomen meripelastusseura tiedottaa. Kolme tapauksista oli seuran mukaan sellaisia, että onnettomuuden uhri olisi todennäköisesti menehtynyt ilman apua.

Suomenlahdella pelastettiin henkilö, joka oli hengittänyt veneessä häkää, Tampereen Pyhäjärvellä pelastettiin tuuliajolle joutunut ja jo hypotermiasta kärsinyt purjelautailija, ja Etelä-Saimaalla avovene törmäsi vauhdilla mahdollisesti uppotukkiin ja joutui törmäyksen seurauksena veden varaan.

”Tähän aikaan vuodesta veteen joutuminen tai pelkkä kastuminen voi aiheuttaa hengenvaaran hyvin nopeasti”, kertoo Meripelastusseuran valmius- ja turvallisuuspäällikkö Marko Stenberg tiedotteessa.

Stenberg muistuttaa, että paras keino suojautua hypotermiaa vastaan on pelastautumispuku ja sen alla lämpimät vaatteet. Pelastusliivit ovat tietysti itsestäänselvyys, ja niiden lisäksi mukana kannattaa olla myös toinen vaatekerta, joka on pakattu niin, että se pysyy kuivana.

Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton (SUH) keräämien ennakkotietojen mukaan syyskuussa hukkui kuusi ihmistä, joista yksi vesiliikenteessä.

Vapaaehtoiset meripelastajat jatkavat päivystystä loka-marraskuun vaihteeseen, ja paikoin jopa joulukuun alkuun.

Lue myös nämä

X