Tilaa
Jutut

Kommentti: Korona-kriisi runtelee maailmalla häijysti myös venealaa

Maailman suurimmilla veneilyn ja ulkoilmaharrasteiden markkinoilla korona-kriisi on tehnyt pahaa jälkeä.

09.05.2020

TekstiIsmo Virta

Viime viikolla kerroimme, että amerikkalainen Rinker Boats lopettaa veneiden valmistamisen korona-kriisin seurauksena. Tuo on vain yksi esimerkki rajusti pieniin valmistajiin osuneesta kriisistä.

Veneilyn ja muiden ulkoilmabisnesten yhteinen kattojärjestö ORR (Outdoor Recreation Roundtable) teki jäsenistölleen kyselyn koronan vaikutuksista bisneksiin ja toukokuu alussa julkistetut tulokset olivat perin karuja.

Jopa kaksi miljonaa työntekijää työllistävistä yrityksistä 89 prosenttia oli törmännyt vaikeuksiin tuotannossa ja jakelussa. 68 prosenttia vastaajista kertoi tuotannon ja jakelun merkittävistä vaikeuksista.

79 prosenttia vastaajista taas kertoi leikannensa työvoimaansa. Ja 11 prosenttia oli niitä, jotka olivat lopettaneet tuotannon kokonaan tai pääosin.

89 prosenttia outdoor-bisneksistä oli menettänyt myyntiään ja 39 prosenttia koko joukosta oli kadottanut myynnistään vähintään puolet.

Vain muutamaa kuukautta aiemmin ulkoilmabisnekset olivat olleet hyvin vahvassa kasvussa ja työllistäneet yli viisi miljoonaa amerikkalaista.

Korona-kriisin vaikutuksista suomalaiseen venealaan ei ole vielä tutkittua tietoa. Kuivin jaloin ei suomalainen venebisneskään kauhujen keväästä varmasti selviä.

Lue myös nämä

X