Tilaa
Testit

Käytettyä katsomassa: Korsö 610 C -02 + Volkswagen Allpa 95 hv -02

Nelivuotias, vähän käytetty Korsö paljastui hyväkuntoiseksi kala- ja yhteysveneeksi, jossa pari henkeä viihtyy yönkin yli.

17.10.2006

Tekstija kuvat mikko rajala ja timo sarkkinen

 

Korsö 610 C on liukunopeuksiin yltävä yhteys- ja kalavene. Sen pohja on keulasta ohjaamon tasalle V-muotoinen, mutta perään on muotoiltu kantopintaa, jotta kulkuasento pysyisi ryhdikkäänä vauhdin lisääntyessä. Halutessaan asentoa voi säädellä trimmitasoilla, jotka asennetaan jo tehtaalla kaikkiin veneisiin.

Lavean, 30-140 hevosvoiman moottorisuosituksen juju on siinä, että pikkukoneetkin jaksavat nostaa veneen puoliplaaniin. Sehän riittää joillekin vallan mainiosti. Liu’ussa viihtyvät valitsevat moottoritilaan vaikkapa sataheppaisen myllyn, ja sen potku riittää jo 20-22 solmun marssivauhtiin.

Muuten, tiedoksi huippunopeuksista kiinnostuneille: valmistajan mittauksissa, 125-hevosvoimaisella koneella varustettuna, vene on kiitänyt 27:ää solmua.

Apajille ei siis tarvitse suunnistaa puksuttavien fiskarien vanavedessä. Toisaalta, hidaskin eteneminen sujuu valmistajan mukaan kiemurtelematta pohjan, kölin ja peräsimen muotoilun ansiosta.

Nyt tutkitun veneen tehdas oli myynyt asiakkaalle nelisen vuotta sitten runkovalmiina. Muistutukseksi siis vielä, että tehtaalla valmiiksi tehdyt versiot voivat poiketa yksityiskohdiltaan tästä yksilöstä.

Hallissa pukkien päällä levänneestä kalapaatista pisti ensiksi silmään kölirauta. Se ulottuu molemmista päistään peräti törmäyslistan tasalle, suojaten näin kölin lisäksi keula- ja perärangankin. Siinäpä oiva asennustapa malliksi itserakentajille ja muille venevalmistajille.

Hytin eteen jää metrikaupalla riittävänkorkuisten laitojen reunustamaa kalastustilaa. Verkon nosto ja lasku sujunee takeltelematta, partailla ei ole muita ulokkeita kuin irrotettava verkonohjain.

Paljaat laidat miellyttävät kalamiestä, mutteivät sitä onnetonta, joka koettaa solmia lepuuttimia laitojen suojiksi. Jos venettä on tarkoitus käyttää enimmäkseen muuhun kuin kalastukseen, laitakaiteiden asentamista sopii miettiä tosissaan. Kuten sitäkin, että keulakannen köysisilmukan viereen voisi asentaa pollarin tai kaksi helpottamaan laituriin kiinnittymistä.

Lue lisää Kipparista 9/2006

Tekniset tiedot

Pituus 6,1 m
Leveys 2,48 m
Syväys 0,65 m
Paino n. 1 300 kg
Valmistusmateriaali lujitemuovi
Polttoainesäiliö 90 l
Tehosuositus 30-140 hv, sisämoottori
Moottori Volkswagen Allpa 95 hv
Hintapyyntö 39 500 euroa
Valmistaja Korsö Marin, Larsmo

 

Lue myös nämä

X