Tilaa
Mainos

KUHMOINEN ON SISÄVESIEN HELMI: Hulppeat maastopyörä ja patikointireitistöt lähtevät suoraan satamasta

Kuhmoisten vehreä, kirkasvetinen ja suojaisa vierasvenesatama on äänestetty jo kolmesti Suomen sisävesien parhaaksi.

14.04.2024

TekstiKuhmoisten kunta

Kuhmoisten Sahanrannan satamassa matkailijaa ja veneilijää hemmotellaan kaiken kattavilla harrastusmahdollisuuksilla, lähikaupoilla ja palveluilla. Huikea maastopyörä- ja patikointireitistö lähtee Kuhmoisten satamasta ja yhdistyy Isojärven kansallispuiston polkuihin. Satamasta saa vuokrattua maastopyörien lisäksi sup-lautoja, minigolf- ja paintball-rataa sekä padel-kenttää.

Lähistöltä löytyy myös laadukas frisbeegolf-rata. Herkkusuita kestitsee keskustassa kahvila Tassi ja Sarin kotikahvila, kaksi baaria ja satamassa Lauttakioski. Ravintola & majatalo Sahanrannassa
on kesäviikonloppuisin livemusiikkia ja lauantaisin terassikeittiössä paistuu Päijänteen kalaa.

– Ravintola on Suomen viimeisen toiminnassa olleen höyrysahan vanhassa pajassa, jossa voi tutustua myös sahan kulttuurihistoriaan, Sahanrantaa pyörittävä Manu Syrjänen vinkkaa.

Päijän Marinen satamatoimija Taina Hinskala tietää Kuhmoisten sijainnin olevan lyömätön – keskellä Päijännettä, suuren Tehinselän reunalla. Selkävesi luo mahtavat puitteet veneilyyn ja vesiharrastuksiin. – Jos tulee konerikko, ei mene kuin vartti, niin olemme rientäneet apuun. Meillä on kaikki tarvittava kalusto, huoltotilat ja -henkilöstö. Puitteet palvelevat niin isoja kuin pieniäkin veneitä sekä purjeveneitä. – Kesä on asiakkaidemme tärkeintä aikaa. Siksi pidämme asiat helppoina ja kotoisina. Kaikkein eniten kiitosta saa sauna, Hinskala kertoo.

-Kuhmoisten miljöö on mieletön. Se on harvoja satamia, jossa kaikki palvelut ovat kävelymatkan päässä, Tehin moottoria luotsaava ja kaikkia venemerkkejä huoltava Paul Savunen lisää. Satunnainen matkailijakin viihtyy sataman tunnelmassa, kauniilla säällä se on kuin etelän maissa, kertoo ensikertalainen kulkija.

Lue myös nämä

X