Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Uutiset

Kuluneena kesänä veneilyonnettomuuksia vähemmän kuin vuosiin

03.10.2017

TekstiSatu Björn

KuvatVille Räisänen ja Trafi

Vesiliikenneonnettomuuksien ennakkotilastojen mukaan tammi-elokuussa vesiliikenteessä on menehtynyt 22 henkilöä, mikä on poikkeuksellisen vähän. Viime vuonna vastaavana ajanjaksona menehtyi 40 henkilöä.

Yksikönpäällikkö Ville Räisänen Trafista toteaa kuluneen kesän sujuneen turvallisissa merkeissä. Vesiliikenneonnettomuksien vähenemisessä on ollut osasyynä paikoin hyvin viileä sää, mutta toivottavasti kyse on ollut myös pelastusliivien lisääntyneestä käytöstä.

Viime vuonna vesiliikenneonnettomuuksissa kuoli kaiken kaikkiaan 48 henkilöä, joista 8 menehtyi syksyisillä vesillä.

Suurin osa onnettomuuksissa sattui moottoriveneilijöille, kuten aikaisempinakin vuosina. Näissä tapauksissa kyse on pääsääntöisesti pienistä ja kiikkeristä moottorilla varustetuista veneistä, kun suuremmilla matkaveneillä veneilevät päätyvät erittäin harvoin näihin tilastoihin.  Kuluneena kesänä myös erityisesti soutuveneilijöiden onnettomuudet vähenivät edellisvuodesta.

Ennakkotilastojen mukaan tammi-elokuussa pääsyynä lähes kaikissa kuolemaan johtaneissa onnettomuuksissa oli veneen kaatuminen tai kallistuminen ja veneilijän inhimillinen toimintavirhe.

 

Lue myös nämä

X