Tilaa
Mainos

Kulutusluottojen vertailu kannattaa

01.08.2023

TekstiAxo Finance Oy

Kulutusluotto on useimmiten vakuudeton laina, joka haetaan isompien hankintojen tekemistä varten. Kulutusluoton hakeminen on helppoa, ja lainaa haetaan netin kautta joko lainanvälittäjän kautta tai suoraan lainanmyöntäjän sivuilla. Lainapäätöksen saa välittömästi, joten hankintoja pääsee tekemään vaikka heti.

Lainatarjoukset kannattaa aina kilpailuttaa, jotta löytäisi tarjousten joukosta edullisimman. Kilpailuttaessa kannattaa tarkastella erityisesti lainatarjousten todellisia vuosikorkoja, koska niissä huomioidaan sekä lainan nimelliskorko että muut siihen liittyvät kulut.

Vakuudeton laina venettä tai muuta isompaa hankintaa varten

Vakuudettoman lainan hakemista harkitaan useimmiten silloin, kun tarkoituksena on tehdä isompia hankintoja. Esimerkiksi veneen tai auton hankinta saattavat olla tilanteita, joissa omien säästöjen lisäksi harkitaan myös lainarahaa avuksi.

Lainaa voi hakea netistä, eikä sen saaminen edellytä vakuuksia tai takaajia. Päätöksenteossa hyödynnetään automaattista päätöksentekoa, jonka ansiosta hakija saa vastauksen heti hakemuksen lähettämisen jälkeen. Lainasopimus voidaan allekirjoittaa sähköisesti omien pankkitunnusten avulla, eikä se vaadi erikseen käyntiä konttorilla.

Sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen lainasumman saa käyttöön muutamassa arkipäivässä. Joskus tarjolla voi olla myös pikanoston mahdollisuus, jolloin lainan voi saada omalle tilille lähes heti sopimuksen hyväksymisen jälkeen.

Vertailemalla voi saavuttaa säästöä

Vakuudettoman lainan hakeminen tulisi aina aloittaa vertailemalla eri lainanmyöntäjiä. Jokaisen lainatarjouksen korko on yksilöllinen, ja siihen vaikuttaa sekä haettava laina että hakijan tiedot.

Erityisesti lainanhakijan taloudellista tilannetta ja kykyä maksaa laina takaisin tutkitaan. Mitä paremmat edellytykset lainan takaisinmaksuun on, sitä edullisemmalla korolla lainaa on yleensä mahdollista saada.

Jokainen lainantarjoaja hinnoittelee tarjoamiensa lainojen korot itse, ja myös lainoihin liittyvien sivukulujen määrä vaihtelee. Siten hakija saa usein eri toimijoilta huomattavan erilaisia lainatarjouksia. Vain vertailemalla on mahdollista selvittää, kuinka edullisesti pystyy itse saamaan lainaa.

Lainatarjoukset voi kilpailuttaa itse, jolloin joutuu täyttämään useita hakemuksia eri lainanmyöntäjien sivuilla. Kilpailuttaminen on kuitenkin helpointa tehdä lainanvälittäjän kautta, jolloin vain yhden hakemuksen täyttäminen riittää.

Erityisesti todellinen vuosikorko ja kokonaiskustannukset tulee huomioida

Lainanvälittäjän palvelun kautta voi tavoittaa jopa kymmeniä eri lainantarjoajia. Lainapäätöksiä saa välittömästi, ja yksilöllisiä tarjouksia pääsee vertailemaan edullisimman löytämiseksi.

Lainatarjouksia vertaillessa kannattaa erityisesti huomioida niistä löytyvä todellinen vuosikorko. Se huomioi pelkän lainakoron lisäksi myös kaikki sivukulut, joita lainaan liittyy. Sivukuluja voivat olla esimerkiksi tilinhoidosta perittävä palkkio sekä laskutuslisä. Nämä maksetaan kuukausittain lainan koron ja lyhennyksen lisäksi.

Lainan sivukulut voivat nostaa lainan kokonaiskustannuksia huomattavasti. Tällöin korkoprosentti voi näyttää toista tarjousta pienemmältä, vaikka muut kulut nostavatkin sen kalliimmaksi vaihtoehdoksi.

Lainatarjouksista löytyy myös arvio kokonaiskustannuksista. Tämä voi muuttua, mikäli hakija hyödyntää lainan takaisinmaksun aikana maksuvapaita kuukausia tai tekee ylimääräisiä lyhennyksiä. Se sopii kuitenkin todellisen vuosikoron lisäksi työkaluksi eri lainatarjousten vertailuun.

Kilpailuttamalla ja vertailemalla voi tehdä lainan takaisinmaksun aikana huomattavan säästön. Erityisesti lainanvälittäjän kautta kilpailuttamalla saavuttaa suuren hyödyn pienellä vaivalla.

Lue myös nämä

X