Tilaa
Uutiset

Kuopion Kallavesj’-messuilla 25 000 vierailijaa

Vuoksen vesistön vuoden vierassatamaksi valittiin messuilla Tuusniemen vierassatama. Valinnasta vastasi Kuopion Pursiseuran matkailuvenetoimikunta.

03.04.2019

TekstiJukka Hiiro

Kuopiossa järjestetyt Kallavesj’-messut houkuttelivat 25 000 ihmistä Kuopio-halliin viikonvaihteessa. Järjestäjän mukaan vetovoimaa selittää se, että veneitä oli nyt nähtävillä enemmän kuin koskaan aiemmin.

”Kallavesj´-messut sujuivat mainiosti ja kävijöitä oli kaikkina messupäivinä todella hyvin. Etenkin lauantaina kävijöitä riitti aamusta iltaan asti. Messuilla oli tänä vuonna mukana kaikki alueen venealan toimijat ja kävijöiltä tulikin kiitosta siitä, että veneitä oli todella paljon esillä”, messupäällikkö Jani Kelo sanoo tiedotteessa.

Pitkästä aikaa messuilla oli näytteilleasettajana mukana myös Yamaha Center.

”Viikonloppu on näyttänyt hyvältä ja veneistä kiinnostunutta väkeä on ollut paljon liikkeellä. Ihmiset ovat kaupantekomielessäkin ihan tosissaan liikkeellä”, yrityksen Kuopion toimipisteen toimitusjohtaja Lauri Liinakoski sanoo.

Liinakosken mukaan yleisöä kiinnostivat erityisesti noin 10 000–15 000 euron hintaiset, 4,5-metriset veneet.

Yksi messuvieraista oli Mikko Söderström perheineen. Hän kertoo tulleensa katsomaan ihan yleisesti, mitä messuilla on tarjolla.

”Paljonhan täällä on nähtävää veneiden lisäksi. Mielestäni kukaan näytteilleasettaja tai myyjä ei kuitenkaan liiaksi tyrkytä tuotteitaan, vaan ihmiset voivat rauhassa tutustua tarjontaan. Kyllä tänne kannatti tulla. Onhan tämä tapahtuma aina ollut varmaan monelle sellainen ’kevätkauden avaus'”, Söderström sanoo järjestäjän mukaan.

Jouni Rönkä sekä Suvi ja Janika Hallikainen olivat tulleet niin ikään katsomaan messujen yleistarjontaa, mutta myös venetarjontaa.

”Talonrakentamisen jälkeen myimme oman veneemme pois, mutta nyt alkaisi taas veneily vähitellen kiinnostaa. Mitään päätöksiä emme vielä ole tehneet, mutta hyvähän se on tutustua monipuolisesti venealan tarjontaan”, Rönkä sanoo.

Messuilla valittiin myös Vuoksen vesistön vuoden vierassatama. Kuopion Pursiseuran matkailuvenetoimikunnan valinta oli tänä vuonna Tuusniemen vierassatama. Toimikunnan mukaan Tuusniemen vierassatama on puhdasvetisen, kauniin ja mielenkiintoisen reitin päässä, ja satama sekä siisti että viihtyisä. Myös palvelut kauppoineen ovat lähellä.

Kallavesj’-messut järjestetään Kuopio-hallissa jälleen ensi vuonna maaliskuun viimeisenä viikonloppuna.

Lue myös nämä

X