Tilaa
Jutut

Kuukauden kuva: Uistelukausi kutsuu

30.03.2022

Tekstitimo sarkkinen

Talvi on pelkästään kesäkalastusta harrastavalle raastavaa odottelun aikaa. Parasta mahdollista odottelua on ollut käydä katsomassa tulevan kauden tarjontaa Helsingin helmikuisilla venemessuilla, mutta tähänkin perinteeseen on tullut koronan takia kahden vuoden tauko.

Viime kauden lopulla pääsimme koeajamaan muutamia kalaveneuutuuksia, jotka olisi messuilla epäilemättä nähty. Suvi 63 Duo Fisheriin tutustuttiin syyskuussa Mikkelissä. Esittelyvene oli varustukseltaan valmis uistelukäyttöön, mutta älkää toki erehtykö luulemaan, että toimittaja saisi juttukeikallaan kalaa tällä palstalla esiteltäväksi.

On silti tärkeää, että tehtaan lisävarusteita – kuten tässä tapauksessa vaparäkkiä ja kuomua – pääsee kokeilemaan käytännössä. Yltääkö vapoihin hyvin? Kuinka kuomun alla mahtuu toimimaan? Jääkö perään riittävästi touhutilaa? Kalaveneessä on paljon asioita, joiden toimivuutta on helppo arvioida kalaa saamattakin.

Suvin uudet lippulaivamallit esitellään Kipparin huhtikuun numerossa. Silloin ollaan jo lähellä hetkeä, kun vieheet on viritetty siimoihin ja vavat nostettu telineisiin kauden ensimmäistä uistelureissua varten. Antoisaa kalastuskautta kaikille!

Lue myös nämä

X