Tilaa
Jutut

Kuukauden kuva: Venekansa kokoontui Kimolaan

Veneilijät osoittivat ensimmäisenä viikonloppuna kanavan aukeamisen jälkeen, että yhteyttä oli odotettu: jonotusajat sululle olivat elokuun toisena lauantaina neljän tunnin luokkaa.

04.10.2020

Tekstija kuva Markus Ånäs.

Kimolan kanavan kunnostaminen Kouvolan ja Heinolan välillä on suurimpia veneilyyn tehtyjä panostuksia vuosikymmeniin. Vanha Kimolan uittokanava saneerattiin pari vuotta kestäneissä muutostöissä alusliikenteeseen sopivaksi. Nyt se yhdistää Kouvolan Pyhäjärven Päijänteen vesistöön.

Hankkeen kustannusarvio oli liki 21 miljoonaa euroa, minkä päälle tulevat vielä usean miljoonan panostukset vesistön uusiin venesatamiin.

Veneilijät osoittivat ensimmäisenä viikonloppuna kanavan aukeamisen jälkeen, että yhteyttä oli odotettu: jonotusajat sululle olivat elokuun toisena lauantaina neljän tunnin luokkaa! Kimolan kanavan aukeamista silmälläpitäen perustettu Kouvolan järvipelastusyksikkö (etualalla vasemmalla) kävi tutustumassa sulun toimintaan.

Itse sulku on merkittävän kokoinen: korkeus, 12 metriä, on samaa luokkaa Saimaan kanavan isoimpien sulkujen kanssa.

Erikoiseksi väylän tekee tunneliosuus, jossa vajaan sadan metrin matka kuljetaan maan sisässä. Kouvolan Voikkaalle pääsee nyt Pielavedeltä asti, aina 400 kilometrin päästä.

Alla vielä kuukauden kuva koko komeudessaan.

rhdr

Lue myös nämä

X