Tilaa
Jutut

Kysy Kipparilta: Lukijat kysyvät, me vastaamme

Haluatko tietää jotain veneistä tai moottoreista, niiden huollosta tai remontoinnista? Lähetä meille kysymyksesi, niin asia selviää.

24.04.2022

Tekstikipparin toimitus

Kuvatseppo evinsalo

 

KAIKKI veneet ovat käyttöönoton jälkeen käytettyjä veneitä, useimmat vesillä liikkuvista veneistä ovat myös aika pitkään käytettyjä. Veneet ovat hyvin pitkäikäisiä ja moottoreissakin löytyy paljon jo viime vuosituhannella ensimmäisen kerran veneeseen kiinnitettyjä.

Nykytilanteessa ihan uusien veneiden ja moottoreiden saaminen ei ole edes kovin helppoa tai ainakaan nopeaa.

Käytettyjä veneitä on onneksi kuitenkin meret, järvet ja rannat täynnä. Sellaisen saa vesille heti, kun kaupat on tehty.

Mitä vanhempi vene tai moottori, sitä enemmän herää kuitenkin kysymyksiä laitteen kunnosta, oikeasta huollosta tai siitä, kannattaako siihen enää tehdä isompaa remonttia tai vaikkapa hankkia uutta ja kallista elektroniikkaa. Vai olisiko ja aika vaihtaa tuoreempaan laitteeseen?

Kipparin tekemiin huolto-juttuihin pääset tästä.

Kippari vastaa lukijoiden kysymyksiin uudessa käytettyihin veneisiin ja moottoreihin keskittyvässä juttusarjassa. Vastaajina ovat lehden pitkäaikaiset toimittajat ja avustajat, jotka tuntevat veneet, moottorit ja varusteet paremmin kuin omat taskunsa.

Lähetä kysymyksesi sekä mahdollinen kuva ongelmasta ja venetiedot osoitteeseen kippari (at) otavamedia.fi. Kirjoita viestikenttään: Kysy Kipparilta.

Lue myös nämä

X