Tilaa
Uutiset

Loisto Mariner -navigointisovelluksessa nyt myös septien tyhjennyspaikat sekä veneluiskat

Loisto Mariner -navigointisovelluksesta löytyvät nyt paikat, joissa voi tyhjentää veneiden septitankit tai laskea veneen vesille.

04.08.2022

TekstiSatu Björn

Kuvatkarttakeskus

Loisto Marinessa on otettu käyttöön uutta kartta-aineistoa. Samalla näkyviin on tuotu jätevesiä sisältävien septitankkien tyhjennyspisteet sekä veneluiskien sijainnit. Palvelussa on otettu huomioon myös pienillä järvillä liikkuvat.

Sovellus kokoaa yhteen meri- ja maastokarttojen tiedot yhteen näkymään. Vektorimuotoiset kartat muistuttavat ulkonäöltään painettua karttaa. Merikartat perustuvat Traficomin ylläpitämään S-57 aineistoon. Uuden aineiston käyttöönoton myötä karttoja pystytään päivittämään aiempaa useammin.

S-57-aineiston ulkopuolisilla sisävesialueilla puolestaan näkyy nyt entistä enemmä veneväyliä ja väylämerkkejä. Järvien syvyyskäyrien määrää on lisätty ja maastotietojen määrää on kasvatettu.

Päivitysten yhteydessä Loisto Marineriin on tuotu tiedot yli 2 400 veneluiskan sijainnista.

Sovelluksessa on myös mahdollista tallentaa ja nimetä jälkiä. Yksittäinen tallennettu jälki erottuu selvästi muusta kartasta, jolloin sen seuraaminen määränpäähän on helppoa.

Septitankkien tyhjennyspisteet ovat peräisin Septit.net-sivustolta. Veneilijät voivat ilmoittaa tyhjennyspisteistä tietokantaan. Tietokannassa on tällä hetkellä noin 350 tyhjennyspistettä.

Loisto Mariner -sovellus: veneluiska ja septitankin tyhjennyspiste.

Lue myös nämä

X