Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Testit

Lund 1625 Fury XL SS: Kalavetten katseenkääntäjä

Viisimetrinen Lund hivelee silmiä tyylillään ja innostaa monilla yksityiskohdillaan etenkin heittokalastajaa. Aito jenkki, vahvasti positiivisessa mielessä.

05.03.2018

TekstiTimo Sarkkinen Karel Kakko

KuvatAnton Reenpää/Otavamedia

Amerikkalaisvalmistajan historia ulottuu vuoteen 1948, jolloin G. Howard Lund teki ensimmäisen alumiinisen kalaveneen. Ja nimenomaan sellaisista Lund tunnetaan, vaikka tuotannossa on eri aikoina ollut – ja on tänä päivänäkin – myös lujitemuovirunkoisia malleja.

Lundin filosofiana on tarjota useista malleista kahta tai kolmea eri tavoin kalustettua versiota. Nyt esiteltävän 1625 Fury XL:n saa näissä kuvissa näkyvänä sivupulpettiversiona (SS), tuplapulpeteilla varustettuna (Sport) tai kahvaohjattavana versiona (Tiller).

Vapaveikkojen mieleen

Kuten odottaa sopii, Lundin tilaratkaisut palvelevat ennen kaikkea kalastajien tarpeita. Esteetöntä, tasapintaista touhutilaa on oikein mukavasti, ja kapeat suoralinjaiset laidat säästävät tilaa hyötykäyttöön.

Liikkumista helpottavat osaltaan jalalliset, vaivattomasti paikasta toiseen siirrettävät penkit. Niitä on vakiona kaksi kappaletta riippumatta siitä, minkä 1625:n malliversioista valitsee.

Keulassa on vakiona sopivan korkea ja laaja taso kalastukseen tai loikoiluun. Sinne voi siirtää jommankumman vakioistuimista tai hankkia lisäistuimen, jollaisia valmistajalla on tarjolla useanlaisia. Esittelyveneen nojaton penkki tuntui hyvältä tarkoituksessaan.

Taso kätkee alleen kaikkiaan neljä lokeroa. Yksi niistä on vakiovarustusteisiin kuuluva 58 litran sumppu.

Yksi fiksuimmista lisävarusteista on tähänkin yksilöön hankittu käännettävä takapenkki, 956 euroa. Se muodostuu perätuhtoon saranoidusta lisätasosta, johon kuuluu kaksi selkänojallista erillispenkkiä. Kun taso penkkeineen käännetään eteenpäin, penkit jäävät piiloon ja käytettäväksi tulee varsin laaja tasanne virvelöintiin – ehkäpä auringonottoonkin.

Isommalla porukalla liikkuville käännettävää takapenkkiä voi suositella lämpimästi, perhekäyttöön varsinkin. Ja onhan se kiva kahdellekin vavanheiluttajalle, kun toinen voi jallittaa kaloja näköalapaikalla keulassa ja toinen sopuisasti omalla ”kentällään” perässä.

Lue koko esittely Kipparista 2/2018

 

Lue myös nämä

X