Tilaa
Uutiset

M/s Finlandia syttyy tuleen lauantain suuressa pelastusharjoituksessa

Lauantaina 26.10. järjestetään Helsingin Länsisatamassa Eckerö Linen m/s Finlandialla suuronnettomuuden meripelastusharjoitus. Harjoitus alkaa klo 21.30.

25.10.2019

TekstiSatu Björn

KuvatEckerö Line, Varsinais-Suomen pelastuslaitos

Harjoitukseen osallistuu helikopteri, useita venepartioita ja yhteensä 150-200 henkilöä. Onnettomuustilanteessa simuloidaan kulussa olevalla laivalla tapahtuvaa tulipaloa.

M/s Finlandialta laukaistaan kaksi sadan hengen pelastuslauttaa, joihin pelastettavat evakuoidaan pelastussukkaa pitkin. Vakavammin loukkaantuneita simuloivat osallistujat pelastetaan suoraan laivan kannelta helikopteriin.

Pimeällä tehtävässä harjoituksessa valaisuun käytetään valonheittimiä. Eri viranomaistahoille harjoittelu syksyn pimeissä ja kylmissä olosuhteissa on erityisen hyödyllistä. Laivayhtiönä harjoittelu turvallisuuden takaamiseksi on myös Eckerö Linen perustehtäviin kuuluvaa toimintaa.

”Laivatekniikka ja viestiyhteydet ovat kehittyneet viime vuosikymmeninä valtavasti. Harjoittelu on silti merkittävä osa työtämme. Luomme sillä korkean tason valmennuksen pelastustehtäviin. Suomessa eri viranomaisten yhteistyö harjoituksissa on ainutlaatuista”, kertoo Suomenlahden Merivartioston johtokeskuksen päällikkö Petteri Blomvall.

Tämän suuruusluokan pelastusharjoituksia järjestetään vain kahdesta kolmeen kertaan vuodessa.

Harjoitukseen osallistuu venepartioita Helsingin merivartioasemalta, Helsingin poliisilaitokselta ja Espoon meripelastusseuroista.

Mukana ovat myös päivystävät meripelastushelikopterit ja Helsingin pelastuslaitoksen meripelastukseen erikoiskoulutettu MIRG-ryhmä, jonka tärkein ja kiireellisin tehtävä on aluksen miehistön ja matkustajien turvallinen poistaminen vaara-alueelta sekä tulipalojen sammuttaminen. MIRG-ryhmä saapuu onnettomuuspaikalle ensisijaisesti helikopterilla, mutta lisämiehitystä ja -kalustoa voidaan tarvittaessa tuoda paikalle myös veneellä.

 

Lue myös nämä

X