Tilaa
Uutiset

Majakka­vierailujen edellytyksenä on turvallisuus

Monia kiinnostavia majakoita on jouduttu viime vuosina sulkemaan turvallisuussyistä.

27.08.2019

TekstiJuha Virtanen

KuvatVäylä

Majakoiden historiallinen tunnelma houkuttelevat vierailijoita. Majakoiden merkitys on vähentynyt merenkulun turvallisuuden kannalta, mutta majakkasaarista on tullut merkittäviä matkailukohteita.

Monia kiinnostavia majakoita on jouduttu viime vuosina sulkemaan turvallisuussyistä. Kuvan Säpin majakka Porin edustalla läpäisi joka viides vuosi toteutettavan palotarkastuksen.

Kohteen rakennuskantaan kuuluvat majakka, sen henkilökunnan rakennukset ja luotsiasema. Väylän omistuksessa oleva majakka on vuokrattu Säppi 2000 ry -yhdistykselle, joka ylläpitää saaren majakkakulttuuria. Yhdistys mahdollistaa vierailijoiden tutustumisen saareen ja majakkaan. Väylä ylläpitää ja varmistaa majakan turvallisuuden.

Majakoille tehdään turvallisuustarkastuksia säännöllisesti, jotta voidaan taata jatkossakin mahdollisimman monen majakan matkailukäyttö. Tänä kesänä Satakunnan Pelastuslaitos teki Säpissä palotarkastuksen ja samalla Väylän asiantuntija teki yleisen turvallisuustarkastuksen. Kaikki Väylän omistamat majakat eivät sovellu turvallisuutensa puolesta vierailukohteiksi ja niistä osa osa jouduttu sulkemaan.

Lue myös nämä

X